8. joulukuuta 2014

8. Taatelitryffelit



Herkuttelu näin joulun lähestyessä on kaiketi sallittua. Ei sillä, ettei sitä tässä perheessä harrastettaisi muutenkin. Oman hyvinvoinnin edistämiseksi pitää kuitenkin välillä myös miettiä, mitä suuhunsa pistää ja etsiä vähän parempia vaihtoehtoja makeanhimoa taltuttamaan.

Poikkesin perjantain salireissulla Punnitse & Säästä –liikkeessä ostamassa suosikki mysliäni ja taas kävi kuten usein eli kotiin lähdin kassi täynnä ostoksia. Joulunajan kunniaksi oli jaossa erilaisia herkullisia reseptejä ja tarvikkeetkin oli sopivan helposti löydettävissä. En voinut vastustaa kiusausta ja kassalle siirryin taatelitryffeliaineksien kanssa. Kyllä nämä monet perinteiset herkut voittavat ja välttyypä vielä suklaaähkyltäkin.



Taatelitryffelit

noin 12 kpl

noin 2 dl kuivattuja taateleita
1 dl cashew-pähkinöitä
1 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl kanelia
(ripaus suolaa)

pinnalle raakakaakaojauhetta

*Poista taateleista kivet. Liuota pähkinöitä ja taateleita vähintään 20min kylmässä vedessä. Valuta hyvin.
*Kaada pähkinät ja taatelit tehosekoittimeen. Sekoita kunnes massa alkaa olla tasaista.
*Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
*Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne sitten raakakaakaojauheessa. Tryffelit voi laittaa myös pieniin vuokiin. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
 

-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti