Säästähän on varsin turha valittaa, mutta onhan tuolla nyt
varsin ankean synkkä keli. Ei paljoa huvita nenää ulos työntää, eikä
joulutunnelmaan virittäytyminen käy ilman yritystä.
Leipominen on onneksi piristävää puuhaa. Erityisen
piristävää se on, jos kauppareissulla on unohtunut osa ostoksista ja leipäkori
ammottaa tyhjyyttään. Perunarieska on meillä sekä lasten, että aikuisten suurta
herkkua. Todella helppoa ja hyvää! Niin helppoa, että lapsetkin pääsevät avuksi
sekoittamaan, taputtelemaan rieskoja pellille ja pistelemään haarukalla.
Perunarieskat
5 isohkoa perunaa
2 dl maitoa
0,5 tl suolaa
2 munaa
loraus öljyä
2 dl vehnäjauhoja tai muita jauhoja omien mieltymysten
mukaan
*Kuori ja muusaa keitetyt perunat. Lisää joukkoon maito,
suola, munat, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
*Nostele pelille taikinasta kekoja ja painele niistä
jauhotetuin sormin pikkurieskoja. Pistele haarukalla.
*Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes
rieskat saavat vähän väriä.
*Nauti lämpimänä voin kanssa.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti