Tänään kävi kahvivieraita eli oli hyvä syy kokeilla mieleen
tullutta kakkuideaa – jouluista rocky road kakkua. Etenkin näin joulun aikaan tuntuu
monessakin paikassa olevan tarjolla erilaisia rocky road suklaa –reseptejä ja
niistä se idea sitten lähti.
Jouluinen rocky road –kakku
Pohja
150 g piparkakkuja
50 g voita
50 g voita
Suklaamousse
3 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200
g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
0,5 dl appelsiinimehua
0,5 dl appelsiinimehua
noin 2 dl pieniä vaahtokarkkeja
noin 2 dl marenkia kevyesti murskattuna
Koristeluun
Piparkakkua ja marenkia murskattuna
* Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 19cm) pohja
leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita piparien joukkoon.
Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin moussen valmistuksen ajaksi.
* Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota
vaniljakastike. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää
suklaa-juusto-seos vaniljavaahtoon. Kuumenna mehu ja liuota liivatelehdet.
Valuta mehu ohuena nauhana moussen joukkoon kokoajan sekoittanen. Lisää vaahtokarkit ja kevyesti murskatut marengit ja sekoita varovasti. Kaada
mousse vuokaan pohjan päälle. Pinta saa jäädä epätasaiseksi. Anna hyytyä
vähintään neljä tuntia.
*Koristele piparkakku- ja marenkimurskalla.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti