Lauantai-iltana kertailin sisarusteni viikonlopun ohjelmaa
ja rupesi kuulostamaan siltä, että olisi mahdollista saada koko porukka yhteen
paikkaan samaan aikaan. Tällaista tilaisuutta ei voi ohittaa, joten kutsuin
koko konkkaronkan meille sunnuntaiaamupalalle. Kauppojen ollessa
itsenäisyyspäivän kunniaksi kiinni piti tarjoilujen osalta tyytyä siihen, mitä
löytyi.
Pienen – hyvin pienen – pähkäilyn jälkeen päädyin tarjoamaan
pannukakkua. Lettuja tai pannaria on aika usein valinta, kun pikkuveli tulee
kyläilemään. Varma valinta ja aina löytyy kaapista aineksia. Tällä kertaa
päädyin tekemään Ahvenanmaalaista pannukakkua. Löysin reseptin ehkä pari vuotta
sitten ja silloin innoissani sitä kokeilin vai todetakseni, että sokerin ja
voin määrä tekivät herkusta omaan makuun jopa ällömakean ja – rasvaisen. Ja se
on aika harvoin, kun joku on omaan suuhun liian makea! Nyt olen muutamilla
kokeiluilla löytänyt itselle, ja muulle perheelle, sopivan version. Sokeria
tulee vähän eli tämä herkku sopii varsin hyvin lastenkin ruokavalioon.
Ahvenanmaalainen pannukakku
1 l maitoa
1,5 dl mannaryynejä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
25g voita
*Laita maito kiehumaan. Vispilöi mannaryynit kiehuvaan
maitoon. Laske lämpöä ja keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10
minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä sivuun jäähtymään. Itse käytän
teflonkattilaa tässä hommassa
*Sekoita sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot kulhossa ja lisää
puuro joukkoon. Vispaa kananmunat massaan.
*Laita voi uunivuokaan ja anna sulaa lämpiävässä uunissa. Kaada
taikina vuokaan voin päälle. Paista pannukakkua 200- asteisen uunin
keskitasolla 40–45 minuuttia.
*Anna pannukakun asettua ja jäähtyä hetki, ennen kuin
leikkaat sen. Tarjoile marjojen tai hillon kera.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti