23. syyskuuta 2012

Suklaakakku maistuu aina…


Minulla on maailman paras pikkuveli ja huomenna on tuon maailman parhaan pikkuveljen synttärit. Ei pikkuveli oikeasti kovin pieni ole. En muista aikaa, jolloin en olisi joutunut katsomaan häntä ylöspäin …tällainen hukkapätkä kun olen. Mutta vähän nuorempi kuitenkin …ei paljoa, mutta vähän. Sopivasti.

Koska työssäkäyville maanantai on hankala päivä suuremmanluokan näkemisille, pakkasimme itsemme tänään aikaisin aamulla autoon ja suuntasimme kohti Lahtea. Ensimmäinen etappi oli veljeni koti. Pääsimme ihastelemaan kylppäriremontin lopputulosta ja herkuttelemaan ihanalla aamupalalla. Paras aamupala aikoihin. Ja koska kyse on veljestäni, sisälsi aamupala myös aamupalan jälkiruuan :)

Veljeni luota siirryimme vanhempieni luokse …seuraavaan ruokapöytään. Herkullisen lounaan jälkeen paikalle noudettiin myös isovanhempani ja oli kahvikakkuilun aika. Synttärikakun.

Veljeni toiveena oli suklaakakku. Jouduin vähän poikkeamaan alkuperäisistä suunnitelmista ja lopputulos oli varsin yksinkertaistettu syksyinen suklaakakku. Yksinkertainen, mutta yllättävän herkullinen. Yhdistelin vähän reseptejä ja leivoin aika lailla mututuntumalla, mutta jotakuinkin näin se meni.

Syksyinen omena-suklaakakku


Pohja
noin 300g Vilhelmina keksejä
noin 75g voita

Omenahilloke
6 keksikokoista omenaa
1 kanelitanko
sopivasti sokeria
1rkl perunajauhoja
1 liivatelehti
vettä

Suklaamousse
1,5 dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata (Fazerin taloussuklaata)
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,5 dl omenamehua
2 liivatelehteä

*Vuoraa irtopohjavuoan (pohjan halkaisija 26 tai 24cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata suklaa, sekoita. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
*Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
*Kuori ja pilko omenat. Laita kattilaan vettä niin, että pohja peittyy, lisää kanelitanko ja nosta liedelle. Lisää omenat ja sokeri kiehuvaan veteen. Sokeria laitoin vain ripauksen. Keittele hiljalleen kunnes omenat ovat pehmenneet. Lisää vettä, jos tuntuu liian kuivalta.
*Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Nosta omenasosekattila pois liedeltä, poista kanelitanko ja lisää perunajauho seos sekä liivatelehti. Levitä seos keksipohjan päälle. Ei kuitenkaan ihan reunoihin asti. Nosta taas jääkaappiin jäähtymään.
*Vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa (vähän kerrallaan välillä sekoittaen). Sekoita suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti kermavaahto ja suklaaseos keskenään. Lämmitä omenamehu ja liuota siihen liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana moussen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada mousse vuokaan niin, että omenat peittyvät. Anna hyytyä jääkaapissa. Pari tuntia riittää, mutta säilyy hyvin jokusen päivänkin.

Koristelin kakun syksyn lehdillä eli marsipaanista tehdyillä punakeltaisilla vaahteranlehdillä.


Kuvat: EH

Sinne se tämäkin viikko meni. Ja kohta on jo lokakuu ...jaiks, kun aika menee vauhdilla. 

Ihanaa syksyistä syyskuun viimeistä viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti