Minulla on maailman
paras pikkuveli ja huomenna on tuon maailman parhaan pikkuveljen synttärit. Ei pikkuveli
oikeasti kovin pieni ole. En muista aikaa, jolloin en olisi joutunut katsomaan
häntä ylöspäin …tällainen hukkapätkä kun olen. Mutta vähän nuorempi kuitenkin …ei
paljoa, mutta vähän. Sopivasti.
Koska työssäkäyville maanantai on hankala päivä
suuremmanluokan näkemisille, pakkasimme itsemme tänään aikaisin aamulla autoon
ja suuntasimme kohti Lahtea. Ensimmäinen etappi oli veljeni koti. Pääsimme
ihastelemaan kylppäriremontin lopputulosta ja herkuttelemaan ihanalla
aamupalalla. Paras aamupala aikoihin. Ja koska kyse on veljestäni, sisälsi
aamupala myös aamupalan jälkiruuan :)
Veljeni luota siirryimme vanhempieni luokse …seuraavaan
ruokapöytään. Herkullisen lounaan jälkeen paikalle noudettiin myös
isovanhempani ja oli kahvikakkuilun aika. Synttärikakun.
Veljeni toiveena oli suklaakakku. Jouduin vähän poikkeamaan
alkuperäisistä suunnitelmista ja lopputulos oli varsin yksinkertaistettu
syksyinen suklaakakku. Yksinkertainen, mutta yllättävän herkullinen. Yhdistelin
vähän reseptejä ja leivoin aika lailla mututuntumalla, mutta jotakuinkin näin
se meni.
Syksyinen omena-suklaakakku
Pohja
noin 300g Vilhelmina keksejä
noin 75g voita
Omenahilloke
6 keksikokoista omenaa
1 kanelitanko
sopivasti sokeria
1rkl perunajauhoja
1 liivatelehti
vettä
Suklaamousse
1,5 dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata (Fazerin taloussuklaata)
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,5 dl omenamehua
2 liivatelehteä
*Vuoraa irtopohjavuoan (pohjan halkaisija 26 tai 24cm) pohja
leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata suklaa, sekoita. Painele seos vuoan
pohjalle ja nosta jääkaappiin.
*Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
*Kuori ja pilko omenat. Laita kattilaan vettä niin, että
pohja peittyy, lisää kanelitanko ja nosta liedelle. Lisää omenat ja sokeri
kiehuvaan veteen. Sokeria laitoin vain ripauksen. Keittele hiljalleen kunnes
omenat ovat pehmenneet. Lisää vettä, jos tuntuu liian kuivalta.
*Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Nosta
omenasosekattila pois liedeltä, poista kanelitanko ja lisää perunajauho seos
sekä liivatelehti. Levitä seos keksipohjan päälle. Ei kuitenkaan ihan reunoihin
asti. Nosta taas jääkaappiin jäähtymään.
*Vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa (vähän kerrallaan
välillä sekoittaen). Sekoita suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja
vaniljasokeri. Sekoita varovasti kermavaahto ja suklaaseos keskenään. Lämmitä
omenamehu ja liuota siihen liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana moussen
joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada mousse vuokaan niin, että omenat peittyvät.
Anna hyytyä jääkaapissa. Pari tuntia riittää, mutta säilyy hyvin jokusen
päivänkin.
Kuvat: EH |
Sinne se tämäkin viikko meni. Ja kohta on jo lokakuu ...jaiks, kun aika menee vauhdilla.
Ihanaa syksyistä syyskuun viimeistä viikkoa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti