5. syyskuuta 2012

Chili haaste…


Viikonloppu oli yhtä juhlaa. Lauantaina starttasimme auton heti kukonlaulun jälkeen …nokka kohti Pohjanmaata. Aamupalalle pysähdyttiin Tampereella. Saatiin näppärästi yhdistettyä oma aamupala, pikkupirpanan aamupala ja touhutuokio, vanhempieni näkeminen ja sunnuntaille osuvien nimipäivieni ja mieheni syntymäpäivän juhlistaminen. Mieheni on siis syntynyt Sinin päivänä …hauska sattuma. Aamupalan kruunasi käpykakku. Viimeksi sellaisella on tullut herkuteltua joskus toistakymmentä vuotta sitten (tulipa vanha olo …toistakymmentä vuotta sitten).

Tampereelta matka jatkui kohti lopullista määränpäätä. Siellä odotti sopivasti lounaspöytä (kuljimme siis täysin ruuan perässä) ja heti pian syömisen jälkeen alkoi pikkuherran 3-vuotis synttäreiden juhlinta. Aika, aikataulu, matkat ja matkan peruuntumista uhannut räkätauti oli esteenä sille, että olisin leiponut synttärikakun kyiselle pikkuherralle, mutta koristeluun otin kuitenkin osaa. Juhlien teemana oli merirosvot, joten muovailin kakkuun marsipaanista merirosvolaivan papukaijoineen. Kuvaa en muistanut napata.

Kotiin lähdettiin sunnuntaina chiliruukku kainalossa ja hyvillä hoito-ohjeilla varustettuina. Nyt on haasteena pitää chili hengissä ja saada se tuottamaan hyvä chilisato ensi kesänä. Saa nähdä miten käy…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti