7. syyskuuta 2012

Haluan sitä ja haluan tätä


Olemme pitkään haaveilleet omakotitalosta. Sellaisesta remontoijan unelmasta, missä pääsee toteuttamaan kaikki sisustushaaveet ja -suunnitelmat. Sellaisesta, jossa eletään remontin keskellä useampi vuosi, käytetään kaikki rahat ja vähän enemmänkin ja ja …lopussa seisoo kiitos. Ja sen jälkeen aloitetaan uusi remonttikierros. Oikeaa hetkeä ja oikeaa taloa ei vain vielä ole sattunut kohdalle. Ei ainakaan samaan aikaan.

Nykyinen kotimme on ihan ok. Jonkun verran olemme pintaremonttia tehneet …tai aika paljonkin jonkun mielestä. Paljon olisi tehtävää. Tuntuu kuitenkin ehkä vähän turhalta lähteä tekemään isoja remonttiprojekteja, kun tässä ei kuitenkaan aio lopulta asua enää kovin pitkään …ehkä.

Nyt kotona ollessa on aikaa pohtia, miettiä ja suunnitella ja monet epäkohdat osuvat silmään erilailla kun ennen. Kylppäri on ehkä pahimmasta päästä, mutta niin isoon remonttiin ei into riitä tässä kodissa.

Keittiö sen sijaan on ihan toinen juttu. Sitä on vähän paranneltu, mutta ei se ole hyvä. Lähinnä tylsä. Haluaisin uudet kaapit. Kivan näköiset kaapit, joissa kaappijako olisi enemmän omaan makuun ja paljon toimivampi. Haluaisin korjata keittiön epäkohdat, mutta suostuisin tekemään kompromisseja ja olla toteuttamatta kaikkia haaveitani. Niitä kalliimpia. Ja voisin jopa hyödyntää myös paljon jo olemassa olevaa eli ihan vaan ”pieni” remontti olisi kyseessä. Pari loistavaa suunnitelmaa olen jo piirtänytkin. Jostain syystä mies ei ole niin kovin innostunut. Tuo keittiö kuulemma kelpaa …eikä uudesta kuulemma olisi paljoa iloa edes myynti vaiheessa tai niin paljoa, että kannattaisi satsata. Ilon pilaaja.


Olohuone on pieni. Siihen ei tule muutosta …paitsi, jos ostaisi ison talon, jossa on iso olohuone. Tykkään punaisesta, mutta tuota punaista sohvaa olen kohta katsellut lähemmäs kymmenen vuotta, ja olen täysin kyllästynyt. Se lähtee pian uudelleen verhoiltavaksi …ensin pitäisi tosin valita uusi väri. Harmaa? Ei ihan tumma, mutta ei vaaleakaan? Lisäksi meneillään on rahiprojekti, mutta siitä lisää myöhemmin. Ja tuo sitteri taitaa siirtyä varastoon sillä eihän neiti touhutoope siinä enää malta istua. Seinille haluaisin myös tehdä jotain. Valkoinen on hyvä väri, mutta jotain muunlaista valkoista. Ehkä tapetti? Noihin kynttijuttuihin olen myös vähän kyllästynyt ja joku isompi taulu noille kahdelle pienelle kaveriksi voisi myös olla kiva.


Ruokatilasta tykkään. Pöytä on ehkä yksi kodin suosikkihuonekaluistani. Pöydän alla matto olisi ehkä kiva? Mutta kuka on keksinyt laittaa patterin keskelle seinää? Iso ruma patteri ja aivan idioottimaisessa paikassa. Jonkun järjen mukaan ikkunan alla kuuluu olla patteri, mutta järjestä voi luopua silloin, kun lopputulos on noinkin ruma. Sitten, kun saan oma talon, voin onneksi itse päättää mihin tuollaiset turhakkeet kuten patterit sijoitetaan.Nepalin tuliainen siskolta "piristää" ruokatilan seinää

Ehkä teen viikonloppuna retken Ikeaan ja ostan jotain kivaa pientä piristykseksi ja kaivan kynttiläkätköistä valoa ja tuoksuja pimeneviin syksyisiin iltoihin ja keksin minkä värisen sohvan haluan. Kompromisseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti