28. syyskuuta 2012

Kulttuuririentoja ja vesisadettaEilen oli kauan odotettu ja suunniteltu kulttuuripäivä pikkuneidin ja anopin kanssa. 

Vietettiin jokunen tunti Ateneumissa tutustumassa Helene Schjerfbeckin (ei, en ikinä ehkä opi lausumaan tuota sukunimeä oikein) näyttelyyn. Oli kyllä kerrassaan mahtava näyttely ja vaikuttavia töitä. Hauskaa miten ”maallikkokin” pystyy näkemään, minkä vaiheen töistä on kyse. Vähän jännitti, miten taidetta ihastelemaan tulleet suhtautuvat pikkuruiseen kanssakatselijaan …mutta ihastustahan tuo vain herätti. Eräs yli 90-vuotias rouva totesi, että hyvä aloittaa nuorena ja lopettaa vanhana :)

Kuva Ateneumin sivuilta

Kovasti olisin toivonut löytäväni jonkun suosikkitöistäni julisteena tai taidekorttina koristamaan kodin seiniä, mutta valikoimasta ei löytynyt mieluista. Tai kyllähän ne tunnetutkin työt olivat mieluisia, mutta ei juuri sitä mitä etsin. Tai kaikista hienointa olisi saada joku ihan oikea taideteos seinälle …mutta sen haaveen toteutumista täytyy kaiketi odottaa vielä jokunen tovi.

Lounaan ja humpsuttelun jälkeen marssittiin vesisateessa Kamppiin. Uffin tapahtuman lavalle oli nousemassa bändi, jossa mieheni soittaa. Pikkuneiti pääsi elämänsä ensimmäiselle rokkikeikalle! Näytti varsin uskottavalta pinkeissä kuulosuojaimissaan, mutta tuskin ihan ymmärsi, minkä takia siellä vesisateessa piti seistä. 


Pitkän päivän jälkeen ei kenenkään tarvinnut kauaa odotella unen tuloa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti