4. elokuuta 2012

Kesä kukkiiAina keväisin iskee kukkainnostus. Narsissit ja tulppaanit ovat merkki siitä, että kesä on tuloillaan. Tänä keväänä kahvivieras saapui mukanaan iso ruukullinen ihanan keltaisia narsisseja. Keltainen piristi kotiin tullessa niinäkin päivinä, kun viimeiset lumisateet olivat värittäneet maan valkoiseksi. Tulppaaneja ostan keväisin kotiin kimppu kaupalla. Tänä keväänä ehdin jopa oikeasti ihastella niitä, kun kerrankin tuli vietettyä aikaa kotona.

Yleensä olen keväisin niin innostuksen vallassa, että kupsutan kukkapenkkejä jo silloin, kun kylmä multa palelluttaa sormet. Kuvittelin, että tänä kesänä pihani on parhaimmassa loistossa ikinä, sillä olenhan kotona ja minulla on aikaa. Aikaisemmista vuosista poiketen kukkapenkkien kesäkuntoon laittaminen jäi hyvin myöhäiseksi …mihin se aika katosi? Loisto ei myöskään ole se sana, jolla tuota pihaa kutsuisin tällä hetkellä. Epätoivoiset kesäkukkaset, yrtit, perennat, ym. yrittävät sinnitellä surkealla ja satunnaisella hoidolla. Mihin se kaikki aika, jota piti olla, oikeasti katoaa?!

Jos oikein tarkasti katsoo, löytyy pihalta myös kauniita kohtia…

Tomaatit ovat viihtyneet auringossa (ja sateessa). Näyttää siltä, että näistä riittää herkkupaloja ainakin yhden salaatin verran...


Sisäkukista suosikkejani ovat orkideat. Peukaloni eivät todellakaan ole vihreät ja orkideoiden hoitamisessa olen erityisen surkea. Olen yrittänyt kaikki mahdolliset orkideagurujen hoitovinkit, mutta lopputuloksena on aina pystyyn kuivahtanut kukaton varsi. No onneksi kaupasta voi aina hakea uusia uljaita kukkia noiden kuolleiden tilalle …uusia orkideoja tapettavaksi, sanoo mieheni. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti