6. elokuuta 2012

Ihanat lomalaiset


Viime viikot ovat olleet kiireisiä …on käyty lounastreffeillä, kahvitreffeillä, vauvatreffeillä ja muuten vaan treffeillä. Kesä on kotilomalaisen parasta aikaa. Muillakin on aikaa, kun kaikilla on lomaa tai töissä vähemmän kiirettä.

Muutamilla treffeillä olen ilahduttanut treffikumppaneita mustikkavalkosuklaa-muffinseilla. Metsien täyttyessä uusista mustikoista on viimein aika tyhjentää pakkanen edellisvuotisista. Helppo leivonnainen, joka on saanut varsin hyvän vastaanoton …lukuun ottamatta erästä pikkuherraa, joka piti muffinseista löytyneitä valkosuklaanpaloja vähintäänkin epäilyttävinä.

Mustikkavalkosuklaa-muffinsit
(n. 12 kpl)

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
75g voisulaa
noin 100g valkosuklaata karkeaksi rouhittuna
sopivasti mustikoita (jäisinä ei värjää koko taikinaa liilaksi)

Sekoita, maito, munat, voisula ja vaniljasokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa ja mustikat. Jaa muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Herkuttele!

Jokin kuorrutus tekisi näistä näyttävämpiä, mutta tällaisenaan ovat helposti mukaan otettavissa.


Viikonloppuna oli ”kotiäitien vapaailta” puisto piknikin merkeissä …ja myöhemmin illalla Cleaning Womenin keikalla hetkumisen merkeissä. Ilta hyvässä seurassa ihanien ystävien kanssa! En ole kauheasti malttanut irtautua kotoa iltarientoihin, mutta täytyy sanoa, että oman pään kesäsiivous teki hyvää. Vaikka seuraavana aamuna pikkupirpana pitikin mykkäkoulua, illalla oltiin onneksi taas kavereita.Kesän suosikki kesämekko: Vila

Miehen loma osa 2 alkoi. Miehen loma on minun lomaa. Lomaa lomasta …se on sitä, kun päivärutiinit muuttuvat. Lomaa lomasta on sitä kun aamut alkavat rennosti, sitä kun saa paljon aikaiseksi, sitä kun pikkupirpana hymyilee korvasta korvaan hymyä, kun isä ei lähtenytkään töihin, sitä kun voi lähteä lenkille siihen aikaan päivästä kun siltä tuntuu, sitä kun joku muu kokkailee lounaan.

Nyt nauttimaan lomasta ja toivottavasti ei ihan surkeista lomasäistä …

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti