25. tammikuuta 2015

Herkullinen herkuton herkkuAloitin vuoden päätöksellä herkuttomasta tammikuusta. Tarkoituksena järkeistää omaa ruokavaliota, joka oli lipsunut varsin herkkupainotteiseksi. Kun kiireessä ei muka ehdi syödä kunnolla, iskee herkkuhimo, jota tietysti on pakko paikkailla kahvin kanssa keksillä tai kahdella tai monella ja illalla telkkarin edessä suklaalla tai karkilla. Ja kas kummaa, tällaisella ruokavaliolla saa aikaiseksi varsin saamattoman ja väsyneen olon.

Nyt on herkutonta elämää muutama viikko takana. Ja voi vitsit minkälainen muutos omassa voinnissa ja energiatasoissa on tapahtunut. Tuntuu, että olen taas löytänyt oman itseni jostain sieltä väsymyksen syövereistä.

Raakasuklaa on sallittujen herkkujen listalla sillä sehän on hyvinvointia edistävää ja stressiä vähentävää superfoodia. Päätinkin kokeilla ensimmäisen työviikon päätteeksi vähän erilaista raakasuklaa herkkua. Tämän voisi ehkä nimetä raakasuklaa-taateli-leivokseski.Raakasuklaa-taateli-leivos


Pohja
1 dl kuorellisia manteleita
2 dl kuivattuja taateleita

Raakasuklaa
65 g kaakaovoita
noin 5 rkl raakakaakaojauhetta
noin 1 rkl riisinlesejauhetta
noin 1 rkl lucumaa
noin 1 tl macaa
hyppysellinen ruususuolaa
noin 1 tl juoksevaa hunajaa
noin 1 dl kookosmaitoa

Kaakaonibsejä koristeluun

*Liota manteleita ja kuivattuja taateleita pari tuntia. Kaada vesi pois ja soseuta. Ei haittaa, jos jää sattumia. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Itse käytin pyöreää irtopohjavuokaa, mutta mikä tahansa käy.
*Raasta kaakaovoi ja sulata vesihauteessa. Kaakaovoin sulamispiste on 35 asteessa eli vesihauteeksi riittää kiehautettu vesi kulhossa, jonka päällä toinen kulho, jossa kaakaovoita sekoittelet. Lisää kuivat aineet. Nosta pois vesihauteen päältä. Lisää hunajaa maun mukaan. Taatelit tekevät pohjasta varsin makean, joten suklaa ei kaipaa paljoa makeutta. Ja sekoita vielä lopuksi joukkoon kookosmaito.
*Levitä suklaaseos pohjan päälle. Peitä hyvin sillä suklaa imee itseensä helposti makuja jääkaapista. Nosta jähmettymään.
*Koristele kaakaonibseillä ja leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi paloiksi.
-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti