Siskoni joskus kysyi, mistä saan ideat kakkuihini. Pohdin
hetken ja totesin, että muiden kuluttaessa päivät miettien tärkeitä asioita,
minä kuljen ympäriinsä kakuista ja muista herkuista haaveillen. Milloin
mistäkin syntyy idea, jota on pakko kokeilla. Yleensä ryhdynkin leipomaan
selkeä visio mielessä.
Uuden vuoden juhlia varten prosessi oli vähän
poikkeuksellinen. Pähkäilyn jälkeen päätin tehdä edelliseltä joululta tutun granaattiomenapavlovan. Kaupasta ei kuitenkaan löytynyt tärkeintä ainesosaa ja jouduin
soveltamaan. Ostokoriin päätyi passion-hedelmiä ja tuoreita viikunoita, joita
en kumpiakaan ole koskaan ennen käyttänyt. Passionhedelmä-pavlova viikunakoristeilla
siis. Leipomisajankohta venyi suunnitellusta ja päätin, ettei pavlova olekaan paras
vaihtoehto. Ehkä kakku. Liivatteet likoamaan ja kokeilemaan, mitäs sitä
saisikaan aikaiseksi.
Passion-valkosuklaakakku
Pohja
250 g pipareita (tai muita keksejä)
noin 80g voita tai margariinia
Täyte
4 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
appelsiinin raastettu kuori
2-3 rkl appelsiinin mehua
2 – 3 passionhedelmää
Koristeeksi
1 passionhedelmä
tuoreita viikunoita
*Murskaa piparit. Saa jäädä sattumia. Sulata voi ja sekoita
piparimurskan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm)
leivinpaperilla peitetylle pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen
ajaksi.
*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
*Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa mikrossa ja
lisää sitten joukkoon tuorejuusto ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää
suklaa-tuorejuusto-seos vaniljavaahtoon. Sekoita joukkoon sokeri.
*Kuumenna appelsiinin mehu ja lisää joukkoon liivatteet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
*Kaada noin puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi
passionhedelmien hedelmälihaa täytteen päälle, mutta älä ihan reunoille saakka.
Lisää loppu täyte lusikoiden ja varovasti levittäen niin, että passionhedelmä
ei sekoitu täytteen kanssa liiaksi.
*Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai vaikka
seuraavaan päivään. Koristele passionhedelmän hedelmälihalla ja pestyillä
paloitelluilla viikunoilla.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti