Uutta vuotta juhliessa oli pöydässä aika simppelit
tarjottavat. Lihapullia, pieniä karjalanpiirakoita, viinirypäleitä ja muuta
pientä lapsekkaampaan makuun. Pari salaattia ja pikkuisia kasvipizzoja
aikuisille. Tai kaikille kaikkea, jos vaan maistui. Pizzaset saivat kehuja.
Kasvispizzaset
noin 12 pikkupizzaa (tai 2 isoa)
Pohja
5 – 6 dl täysjyvä spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl oliiviöljy
2 dl vettä
*Sekoita kuivat aineet. Lisää oliiviöljy ja vesi. Jaa
taikina 12 osaan. Kauli ohuiksi pohjiksi.
Täyte
iso sipuli
pala kaalia (noin
1/3 pienestä kaalista)
porkkana
noin 50 g tuoretta
pinaattia
oliiviöljyä
suolaa
ripaus sokeria
oreganoa
200 g creme fraichea
100 g pestoa
kurpitsan siemeniä
parmesan juustoa
*Pilko sipuli, kaali ja pinaatti, kuori ja raasta porkkana.
Ruskista sipulit pannulla, lisää kaalisuikaleet ja porkkanaraaste ja
lopuksi pinaatti. Mausta suolalla, ripauksella sokeria ja oreganolla. Nosta
jäähtymään. Voit tehdä täytteen myös hyvissä ajoin etukäteen.
*Sekoita creme fraiche ja pesto. Levitä pohjien päälle.
Nostele päälle paistettuja kasviksia. Ripottele pinnalle kurpitsan siemeniä ja
raasta parmesan juustoa.
*Paista 250 asteisessa uunin alatasolla noin 8 minuuttia.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti