3. tammikuuta 2015

Kasvispizzaset



Uutta vuotta juhliessa oli pöydässä aika simppelit tarjottavat. Lihapullia, pieniä karjalanpiirakoita, viinirypäleitä ja muuta pientä lapsekkaampaan makuun. Pari salaattia ja pikkuisia kasvipizzoja aikuisille. Tai kaikille kaikkea, jos vaan maistui. Pizzaset saivat kehuja. 



Kasvispizzaset

noin 12 pikkupizzaa (tai 2 isoa)

Pohja
5 – 6 dl täysjyvä spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl oliiviöljy
2 dl vettä

*Sekoita kuivat aineet. Lisää oliiviöljy ja vesi. Jaa taikina 12 osaan. Kauli ohuiksi pohjiksi.

Täyte
iso sipuli
pala kaalia (noin 1/3 pienestä kaalista)
porkkana
noin 50 g tuoretta pinaattia
oliiviöljyä
suolaa
ripaus sokeria
oreganoa

200 g creme fraichea
100 g pestoa

kurpitsan siemeniä
parmesan juustoa

*Pilko sipuli, kaali ja pinaatti, kuori ja raasta porkkana. Ruskista sipulit pannulla, lisää kaalisuikaleet ja porkkanaraaste ja lopuksi pinaatti. Mausta suolalla, ripauksella sokeria ja oreganolla. Nosta jäähtymään. Voit tehdä täytteen myös hyvissä ajoin etukäteen.
*Sekoita creme fraiche ja pesto. Levitä pohjien päälle. Nostele päälle paistettuja kasviksia. Ripottele pinnalle kurpitsan siemeniä ja raasta parmesan juustoa.
*Paista 250 asteisessa uunin alatasolla noin 8 minuuttia.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti