31. joulukuuta 2013

Ohi on…



… joulu herkutteluineen.

Tuntuu, ettei joulutunnelmaan ehtinyt oikein edes virittäytyä, kun koko juhla oli jo ohitse. Ehkä oikean tunnelman löytymistä hankaloitti synkkä sää, joka muistutti enemmän loka- kuin joulukuuta. Säästä huolimatta otimme hyvän muutaman päivän irtioton arjesta vanhempieni luona. Kaikkien lahjojen keskellä täytyy todeta, että tänä vuonna parhaimmat olivat aamusta pidennetyt yöunet äidin herätessä pikkupirpanan kanssa ja kävelylenkit isän kanssa ilman lapsia – Tampereen Pispalan portaita noustessa kävelylenkki muuttuu varsin tehokkaaksi. Uni, raitisilma ja liikunta tekevät ihmeitä. Erityistä iloa toi myös Pikkupirpanan riemu kaiken saamansa huomion keskellä.

Hyvää ruokaa ja herkkuja oli riittämiin, mutta ähkyltä onneksi selvittiin. Jokunen aika sitten näin Hesarissa Ruoka&Viini -lehden mainoksen, jossa näkyi osittain pavlovan resepti. Tämän puolikkaan reseptin innoittamana valmistin oman version joulupäivän jälkiruuaksi. Ei mikään perinteinen jouluherkku, joka siten sopii hyvin muihinkin talven juhliin.


Granaattiomena pavlova


Marenkipohja
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl peruna- tai maissijauhetta

Päälle
50 g mantelilastuja
2 dl vispikermaa
50 – 100 g valkosuklaata
2-3 rkl mantelilikööriä
1 granaattiomena

*Valmista marenkipohja. Ohjeet löydät täältä.
*Paahda mantelilastut pannulla. Pilko valkosuklaa pieneksi (tai raasta, jos tuntuu mielekkäämmältä). Valkosuklaan määrän voi valita sen mukaan kuinka makeasta tykkää. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon sekaan 2/3 jäähtyneistä paahdetuista mantelilastuista, valkosuklaa ja mantelilikööri.
*Levitä kermavaahtoseos marenkipohjan päälle. Lisää pinnalle granaattiomenan siemenet ja loput mantelilastuista.

Opin kantapään kautta, että granaattiomanan roiskeet jättävät ikävät jäljet vaaleisiin välitilan laattojen saumoihin. Kannattaa siis olla varovainen tuon niin ihanan, mutta sotkuisen hedelmän kanssa.




Vielä on tälle vuodelle vuoden viimeiset herkuttelut edessä. Hetki aikaa pähkäillä mitä sitä vieraille tarjoisikaan.

Iloista vuodenvaihdetta!

-Sini-

2 kommenttia:

  1. Tuntuu, että aika monet tekee näitä nykyään.. itse en ole vielä tuollaista maistanut, mutta hyviltä ne näyttää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein elämäni ensimmäisen pavlovan viime äitienpäivänä ja tykästyin kovasti helppouteen ja herkullisuuteen. Ja tietysti myös siihen, että variaatioita on yhtä paljon kun tekijöitä.

      Poista