10. joulukuuta 2013

Nimen juhlaaSunnuntaina juhlittiin Pikkujättiä nimiäisten merkeissä. Oikean nimen valinta on jotenkin erityisen jännittävää. Miten voi olla varma, että valinta on juuri se oikea? Ensimmäisellä kerralla onnistuimme …toivottavasti tälläkin kertaa.

Isompien juhlien järjestäminen on aina hauskaa – joskin haastavaa – hommaa. Tällä kertaa päädyimme juhlimaan muualla kuin kotona. Vuokrasimme erään vpk:n juhlasalin ja jälkikäteen voin vain kiitellä itseäni tästä valinnasta. Tekemistä riitti ja erillinen tila helpotti hommaa. Itse juhlissa oli näin myös tarpeeksi tilaa, eikä vieraiden tarvinnut seistä kuin sardiinit purkissa. Ei sillä, että aikaisemmissa juhlissa kukaan olisi valittanut tilan ahtautta, mutta itseä asia on kuitenkin vaivannut. Ja säästyipä sitä myös kodin siivousurakalta. Kaiken leivonnan ja muiden valmistelujen ohessa kun kodin viimeisen päälle puunaaminen tuntuu lähes mahdottomalta hommalta. Ja lopultahan kukaan vieraista ei edes huomaisi, jos siivoamisessa vähän oikoisi.


Juhlien teemaväriksi valikoitui turkoosi ja sopivia koristeita löytyi Decora House:n verkkokaupasta. Päädyin yhteen pitkään pöytään, jonka valkeaa pöytäliinaa halkoi turkoosi kuitukaitaliina. Valoa hämärtyvään päivään toivat tuikut ja lisäkoristuksena olivat hääkaupan puolelta bongaamani turkoosit suklaakarkit. Naposteltavia koristeita.

Viime hetkille asti jännitin riittääkö tarjoilut ja maistuiko leipomukset. Riitti ja maistui …näin ainakin kehuttiin. Reseptejä ja ideoita keräsin sieltä sun täältä ja muokkasin tarvittaessa omaan tarkoitukseen sopivaksi. Kuvissa vähän esimakua. Reseptit sitten erikseen.

Nyt kun nämä juhlat on kunnialla hoidettu, voin vihdoin ja viimein aloittaa joulu fiilistelyn ja puuhastelun. 

En voi uskoa, että jouluun on enää KAKSI viikkoa!


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti