22. marraskuuta 2013

Orastavaa joulun odotusta



Viime vuonna intouduin joulusta ensimmäisen kerran vuosiin. Tänä vuonna into on tainnut vähän jopa vahvistua ja kotiin on löytänyt tiensä useampi joululehti, joita olen antaumuksella lukenut glögimuki kädessä. Lehdistä on lähinnä tarttunut erilaisia näpertelyideoita. Mitä kaikkea voisikaan askarrella, leipoa, neuloa, puuhata …no vaikka mitä.

Toistaiseksi olen hakenut tunnelmaa glögin lisäksi kynttilöitä polttelemalla ja joitakin talvisia – ei liian jouluisia – herkkuja herkutellen. Haluan vielä säästellä pipareita ja muita super joulujuttuja lähemmäksi h-hetkeä, ettei sentään jouluähky iske. Lehtien reseptiantiin tutustuessa olen törmännyt useaan kertaan granaattiomenaan. Tuntuu olevan jonkinmoinen hitti tällä hetkellä. Pitihän sitä itsekin kehitellä joku kauteen sopiva jälkkäri tätä hittihedelmää hyödyntäen. 


Talvinen kerrosjälkiruoka

4 annosta

8 Bastogne keksiä

½ prk Flora vanillaa
100 g tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
¼ tl kardemummaa
¼ tl kanelia

½ granaattiomena
kourallinen pistaasipähkinöitä

*Murskaa keksit.
*Vaahdota flora vanilla. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, appelsiinin raastettu kuori ja mausteet. Sekoita. Jos tykkäät kovin makeista jälkkäreistä, lisää tomusokerin määrää.
*Tee keksimurskasta ja vaahdosta kerroksia annoskulhoihin
*Lisää päälle granaattiomenaa ja kevyesti rouhittuja pistaasipähkinöitä.
*Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Helppoa ja hyvää.





Sataisipa jo ensilumi valaisemaan marraskuista synkkyyttä!


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti