7. marraskuuta 2013

2-vuotis kekkeritJotenkin ihan huomaamatta pikkupirpanasta on kasvanut iso reipas tyttö. Ja viime viikolla juhlittiinkin neidin 2-vuotis syntymäpäiviä. Pikkuveljen maailmaan tupsahtaminen toi lisähaasteen juhlajärjestelyihin ja pakon edessä suostuin delegoimaan järjestelyjä isovanhemmille, jotka huolehtivat suolaisten tarjottavien tekemisestä. Omalle työlistalle jäi koristelu, jossa siinäkin menin sieltä aidan matalasta päästä ja askartelujen sijaan tilasin valmiita koristeita, ja makeiden tarjottavien – kakun ja pikkuleipien – leipominen.

Pikkuleivät tuli tehtyä melkein samalla reseptillä (klik), jonka kehittelin kahvivierasta varten aiemmin. Tällä kertaa jätin mantelit pois ja kuivattuja karpaloita tuli taikinaan kahden desin verran. Valkosuklaata käytin koko 130g levyn. Toisen 130g levyn käytin koristeluun pinkkien nomparellien ja marsipaanikukkien lisäksi.

Koristellessa voi suklaan toki yksinkertaisesti sulattaa, dipata pikkuleivän ja antaa jähmettyä. Mutta temperoimalla suklaan, saa koostumuksen oikeammaksi. Temperoitu suklaa käyttäytyy sulatettua paremmin, ei sula/pehmene huoneen lämmössä ja pysyy kauniin värisenä ja kiiltävänä. Tummassa suklaassa tämä värin säilyminen näkyy parhaiten.


Valkosuklaan temperointi


*Paloittele puolet suklaasta kulhoon ja sulata mikrossa vähän väliä sekoittaen 40 asteiseksi.
*Lisää joukkoon loput suklaasta rouhittuna ja sekoita kunnes suklaan lämpötila on 25-26 astetta.
*Lämmitä sitten suklaata varovasti mikrossa 28-29 asteiseksi.


Tumman- ja maitosuklaan temperointi tehdään samoin, mutta lämpötilat ovat
*Tummasuklaa: 48-50 -> 27-28 -> 31-32
*Maitosuklaa: 45 -> 26-27 -> 29-30

Lapsen onni on äidin onni. Pikkupirpana nautti silmin nähden kaikesta saamastaan huomiosta, menosta ja melskeestä. Sitä intoa ja onnea on riittänyt juhlien jälkeen vielä monelle päivälle, kun lahjapaketeista löytyneitä kenkiä ja vaatteita on soviteltu ja leluilla leikitty. Kiitos onnistuneista juhlista kuuluu ehdottomasti vieraille!


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti