Miehen mielestä joko ranskalaisten tai espanjalaisten täytyy
olla maailman onnellisimpia ihmisiä – ranskalaisten croissanttien ja
espanjalaisten churrojen takia. Croissantteja on onneksi tarjolla täälläkin,
mutta churroja ei. Pari kertaa aiemmin olen kokeillut onnistuisiko tuo herkku
minultakin, mutta joko vika on ollut leipurissa tai reseptissä, eikä lopputulos
ole ollut samaa luokkaa kuin aidot ja alkuperäiset.
Isänpäivän kunniaksi ajattelin yllättää miehen kokeilemalla
jälleen yhtä churro -reseptiä. Tarkoituksena oli herätä ajoissa pikkupirpanan
kanssa aamupalan laittoon miehen nauttiessa pitkistä aamu-unista, jotka tässä
perheessä ovat hyvin hyvin harvinaista herkkua. No lasten kanssa ei aina
yleensä mikään mene täysin suunnitelmien mukaan ja isänpäivän kunniaksi mies
sai herätä pikkuisemman tuhinaan ja isomman innokkaaseen hyppimiseen meidän
sängyssä. Maailman onnellisin isä kaiketi, kun sai lapset viereensä heti
aamusta!
Churroja tehtiin joka tapauksessa ja hyviä niistä tuli.
Vihdoin olen löytänyt toimivan reseptin. Näillä herkutellaan varmasti toistekin.
Churrot
2 dl vettä
noin 2 rkl voita
2 ¼ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
noin 1rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta
öljyä paistamiseen
sokeria pinnalle
*Keitä vettä ja voita kattilassa kunnes voi on kokonaan
sulanut. Sekoita sillä aikaa kuivat aineet keskenään.
*Lisää kiehuvan kuuma vesi-voi-seos kuivien aineiden joukkoon
ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.
*Kuumenna öljyä 170 – 200 asteiseksi. Pursota taikinasta sopivan
pituisia pötköjä kuumaan öljyyn. Taikina katkeaa parhaiten saksilla. Nostele
sopivasti väriä saaneet churrot reikäkauhalla ensin talouspaperin päälle ja
siitä edelleen kuumina sokeroitavaksi.
Onnellista isänpäivää isät, isoisät ja isoisoisät!
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti