10. marraskuuta 2013

Maailman onnellisin isäMiehen mielestä joko ranskalaisten tai espanjalaisten täytyy olla maailman onnellisimpia ihmisiä – ranskalaisten croissanttien ja espanjalaisten churrojen takia. Croissantteja on onneksi tarjolla täälläkin, mutta churroja ei. Pari kertaa aiemmin olen kokeillut onnistuisiko tuo herkku minultakin, mutta joko vika on ollut leipurissa tai reseptissä, eikä lopputulos ole ollut samaa luokkaa kuin aidot ja alkuperäiset.

Isänpäivän kunniaksi ajattelin yllättää miehen kokeilemalla jälleen yhtä churro -reseptiä. Tarkoituksena oli herätä ajoissa pikkupirpanan kanssa aamupalan laittoon miehen nauttiessa pitkistä aamu-unista, jotka tässä perheessä ovat hyvin hyvin harvinaista herkkua. No lasten kanssa ei aina yleensä mikään mene täysin suunnitelmien mukaan ja isänpäivän kunniaksi mies sai herätä pikkuisemman tuhinaan ja isomman innokkaaseen hyppimiseen meidän sängyssä. Maailman onnellisin isä kaiketi, kun sai lapset viereensä heti aamusta!

Churroja tehtiin joka tapauksessa ja hyviä niistä tuli. Vihdoin olen löytänyt toimivan reseptin. Näillä herkutellaan varmasti toistekin.


Churrot


2 dl vettä
noin 2 rkl voita
2 ¼ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
noin 1rkl sokeria
½ tl leivinjauhetta

öljyä paistamiseen
sokeria pinnalle

*Keitä vettä ja voita kattilassa kunnes voi on kokonaan sulanut. Sekoita sillä aikaa kuivat aineet keskenään.
*Lisää kiehuvan kuuma vesi-voi-seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä noin 15 minuuttia.
*Kuumenna öljyä 170 – 200 asteiseksi. Pursota taikinasta sopivan pituisia pötköjä kuumaan öljyyn. Taikina katkeaa parhaiten saksilla. Nostele sopivasti väriä saaneet churrot reikäkauhalla ensin talouspaperin päälle ja siitä edelleen kuumina sokeroitavaksi.
Onnellista isänpäivää isät, isoisät ja isoisoisät!


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti