21. tammikuuta 2013

Itsekurintestauskakku

Hyvä tapa testata itsekuria on omasta herkkulakosta huolimatta leipoa herkkuja muille :)

Aina silloin tällöin tulee leivottua kakkuja ”tilauksesta”. Jossain vaiheessa tein kakkuja enemmänkin, mutta aika pian totesin, että omille tutuille on kiva tehdä, mutta tuttujen tutuille leipoessa rupeaa jo tuntumaan työltä. Ja kun tuon kakkuilu on itselle tärkeä harrastus, ei siitä halua kadottaa hauskuutta.

Viime viikolla sain vähän viime tingassa kakkutilauksen työkaverilta. Lastenkutsujen aikuisvieraille kaipasi kakkua. Totesin, että näin lyhyellä varoajalla onnistuu vain joku itselle ennestään tuttu ja testattu resepti, eikä koristelu tule olemaan kummoinen. Se kelpasi tilaajalle. Päädyin tekemään suklaa-vadelma-moussekakkua, jota olen tarjoillut useammankin kerran vähän varioiden. Oli kuulemma tälläkin kertaa ollut suuri hitti!




Suklaa-vadelma-moussekakku


Pohja
noin 300g suklaatäytekeksejä (esim. domino)
75 -100g voita

Suklaamousse
2 liivatelehteä
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g tummaa suklaata
0,5dl tomusokeria
0,5dl marjalikööriä (tai marjamehua)

Vadelmamousse
5 liivatelehteä
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g (pakaste)vadelmia
0,5dl tomusokeria
1 limen mehu

Mehukiille
2 liivatelehteä
reilu 1dl mehua (esim. mustaviinimarjamehu)
vajaa 1dl vettä
sokeria

* Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Painele vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin moussen valmistuksen ajaksi.
* Laita suklaamoussen liivatelehdet likoamaan. Vaahdota vaniljakastike. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää suklaa-juusto-seos vaniljavaahtoon. Kuumenna likööri ja liuota liivatelehdet. Valuta ohuena nauhana moussen joukkoon kokoajan sekoittanen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
* Käyttämällä reunakalvoa vuoan ja moussen välissä helpotat irrottamista ja saat helpommin tasaisen reunan kakkuun.
* Kun suklaamousse on hyytynyt, voit tehdä vadelmamoussen. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota vaniljakastike. Survo marjat. Sekoita marjasose, tuorejuusto ja sokeri vaniljavaahdon sekaan. Sokeria kannattaa lisäillä vähän kerralla maun mukaan. Valuta ohuena nauhana moussen joukkoon kokoajan sekoittanen. Kaada vuokaan suklaamoussen päälle. Tasoita pinta ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
* Laita mehukiilteen liivatteet likoamaan. Sekoita 2dl vahvaa mehua. Veden ja mehun suhde riippuu siitä mitä mehua käytät. Lisää sokeria maun mukaan. Jos haluat peittävämmän kiilteen, voit lisätä mehun sekaan elintarvikeväriä. Kuumenna tilkka mehua ja liuota liivatteet. Sekoita ohuena nauhana loppumehun sekaan. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se pois. Levitä kiille vadelmamoussen päälle varovasti lusikalla. Älä hulauta kerralla, ettei ”uppoa kakun sisään”. Nosta jääkaappiin hyytymään.
* Koristele. Tässä käytin koristeena taivutettua suklaalastua, Pirkan mansikka macaroneja ja tomusokeria.


-Sini-

2 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköinen kakku! Ehdottomasti kokeilen tätä(kin) reseptiä kunhan vaan pääsen kokkailemaan uuteen keittiöön :) Pitääkö muuten niistä dominoista ottaa pois se valkoinen täyte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen käyttänyt keksit täytteineen ja hyvin on toiminut.

      Poista