Joulun herkkuja löytyy vielä kaapeista ja huomenna olisi
kaiketi se päivä, jolloin piparkakkutalo kuuluu tuhota, mutta muuten
ruokapuolella ollaan jo siirrytty aivan toisenlaisiin ruokiin. Ruokiin, joissa
on sopivasti kevään raikkautta ja toisaalta kylmään talvisäähän sopivaa potkua.
Olen aikaisemminkin hehkuttanut Jamie Oliverin 30 minuutin
ateriat – kirjan reseptejä *klik* ja nyt hehkutan vähän lisää. Kirjassa on aina
koottuna kokonainen ateria, mutta sopiihan reseptejä toki hyödyntää muutenkin.
Tänään herkuteltiin itusalaatilla. Innostuitko? Kannattaa kokeilla, saatat jopa
ihastua! Salaatin kanssa oli tarjolla omalla reseptillä tehtyä kanaa ja guacamolea.
Itusalaatti
nippu tuoretta korianteria
noin 400g pavunituja
100g cashewpähkinöitä
juoksevaa hunajaa
puolikas punainen chili
1 mango
soijakastiketta
oliiviöljyä
1 lime
*Silppua korianteri ja laita salaattikulhoon itujen kanssa.
*Rouhi ja paahda pähkinät. Lisää paahdettujen pähkinöiden
päälle juoksevaa hunajaa.
*Hienonna puolikas chili (jos haluat vähemmän tulisen
salaatin, poista siemenet). Kuori ja kuutioi mango. Sekoita chili ja mango
salaatin joukkoon. Lisää paahdetut pähkinät
*Kaada salaatin päälle kastikeaineiksi soijakastiketta,
oliiviöljyä ja yhden limen mehu. Sekoita
*Koristele muutamalla korianterin lehdellä.
Sitruuna-chili kana
4 maustamatonta broilerin filee pihvejä
1 sitruuna
puolikas punainen chili
1 valkosipulin kynsi
muutama salottisipuli
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
*Nostele kanat öljyttyyn uunivuokaan.
*Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori, hienonnettu chili,
pilkotut salottisipulit, puristettu valkosipuli ja oliiviöljy.
*Paista 200 asteisessa uunissa noin 30min kunnes kanat ovat
kypsiä.
Guacamole
1-2 kypsää avokadoa
limen mehua
merisuolaa
*Survo avokadojen hedelmäliha esimerkiksi haarukalla.
*Lisää limen mehua ja suolaa.
*Jos tarjoat guacamolen vasta myöhemmin, jätä yksi
avokaadon siemen guacamolen sekaan, jotta se ei tummu.Mukavaa viikonloppua ...josko huomennakin pilkistäisi aurinko!?!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti