Tarkoituksena oli kirjoitella Pikkujätin nimiäisjuhlareseptit tänne blogiin muistiin heti pian juhlien jälkeen. Joulun
alla jäi kuitenkin yks jos toinenkin juttu tekemättä, eikä tilanne parantunut
tammikuussa kiireisen arjen pyörteissä. Sisko kyseli paljon kehuja saaneen
lohikakun reseptiä, joten nyt taitaa olla korkea aika ryhtyä tuumasta toimeen. Pitää
vain toivoa, että muistinsopukoista löytyy oikea resepti.
Hyydytetty lohikakku
Pohja
185 g hapankorppuja
100 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
n 400 g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rapu tuorejuustoa (Viola)
valkopippuria
2 limen mehu
Herneenversoja koristeluun
* Murskaa hapankorput ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuon pohjalle. Laita jääkaappiin
täytteen valmistuksen ajaksi.
* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valikoi lohesta
muutamia kauniita paloja koristelua varten. Pilko loppu lohi pieniksi
kuutioiksi. Kakussa saa olla sattumia eli lohen ei tarvitse olla ihan silppua.
Silppua tilli ja sipuli.
* Vatkaa kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon tilli, punasipuli,
tuorejuustot ja valkopippuria maun mukaan.
* Kuumenna limen mehu, sulata joukkoon liivatteet. Sekoita
täytteeseen ohuena nauhana kaataen.
* Lisää lohi. Kun lisäät lohen viimeiseksi, ei täytteestä
tule paljon vatkattua lohimössöä, vaan lohi jää todella pieniksi sattumiksi
kakkuun.
* Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta kauniiksi ja
laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään kuitenkin
seuraavaan päivään.
* Kakku kannattaa suojata hyvin esim. foliolla ja sujauttaa
vielä lisäksi muovipussiin. Näin kaikki jääkaapin herkut eivät rupea maistumaan
kalalta.
* Koristele lohiruusuilla ja herneenversoilla.
Tässä on tullut vietettyä jokuset juhlat ja kutsut ja
tarjoilujen miettiminen on aina vähän työlästä. Simppelikin tarjoilu aiheuttaa
helposti jättimäisen kauppalaskun, joten tarjoilua kannattaa miettiä myös
budjetin kannalta. Jos yksi suolainen tarjottava on tällainen tuhti lohikakku,
kannattaa lisäksi harkita tarjottavaksi jotain, mikä on sekä makujen, että
hinnan puolesta vähän kevyempää.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti