Kyllä nyt kesä hellii auringolla ja lämmöllä. Lomaa
odotellessa on onneksi ehtinyt töiden lomassa nauttimaan Suomen kesän
parhaudesta …ja pakenemaan ilmastoituun toimistoon pahimpina hellepäivinä :) Pikkupirpana
viettäisi varmaan yötkin ulkona, jos annettaisiin …aamusta iltaan ainakin.
Hyvä, jos malttaa sisälle syömään.
Mökkijuhannuksen ruokailuja
jälkiruokailuja suunnitellessa osui silmään kesäkuun Pirkan ruokalehden
Juhannuksen raparperikakku. Kakkua on tullut herkuteltua jo kahteen kertaan –
niin herkullista. Kakun ainoa huono puoli on sen nopea katoamistahti parempiin
suihin. Siltä varalta, että joltain tämä ihana raparperimansikkaunelmaherkku on
mennyt ohi, täytynee resepti jakaa. Paras mansikkakausi taitaa tosin olla pian
jo ohi, joten kiirettä pitää.
Juhannuksen raparperikakku
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 4 dl raparperia paloiteltuna
Päälle
2 dl vispi-/kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria
noin 500 g tuoreita mansikoita
*Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24cm).
*Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen
hyvin vatkaten. Lisää kardemumma. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää
varovasti taikinaan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
*Levitä raparperit taikinan päälle. Paista 175 asteisessa
uunissa ala-tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
*Vatkaa ja mausta kerma. Leviä vaahto jäähtyneen kakun
pinnalle. Koristele mansikoilla.
*Kakun voi hyvin leipoa hyvissä ajoin etukäteen, mutta kerma
ja mansikat kannattaa lisätä vasta ennen tarjoilua.
-Sini-
Hyvä resepti myös ilman raparperia!
VastaaPoista