18. heinäkuuta 2013

Lisää raparperia



Yksi aamuherätys ennen lomaa…

Pari viikkoa sitten siirryin uudelle toimistolle ”vähän” pidemmän työmatkan päähän. 40km pyöräilyä päivässä ja kesäinen herkuttelu on sallittua.

Muuton kunniaksi tarjosin vanhalle toimistolle jääville kivoille työkavereille läksiäiskakkukahvit – raparperia jo aiemmin hyväksi koetulla reseptillä. Valkosuklaan makeus ja raparperin happamuus!

Raparperi-valkosuklaamoussekakku


Pohja
Noin 200g kauratäytekeksejä
noin 50g voita tai margariinia

Raparperihilloke
4 raparperin vartta
sokeria maun mukaan
kanelia
¼ dl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
¼ dl vettä
1 liivatelehti

Mousse
1prk kuohukermaa tai flora vanillaa
1prk (n 200g) maustamatonta  tuorejuustoa
100-130g valkoista suklaata. Pandan valkoinen suklaa on ollut varsin sopivaa leivontaan ja levy on sopivasti 130g
1/2dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

*Murskaa keksit. Saa jäädä vähän erikokoisia sattumia . Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
*Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Kuori ja pilko raparperi (noin 1cm paloiksi). Laita kattilaan raparperi, sokeria ja ripaus kanelia. Sokerin määrää voi lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Raparperi saa kuitenkin jäädä aika happamaksi. Keittele hetken aikaa niin, että raparperi pehmenee. Sekoita maissitärkkelys tai perunajauho kylmään veteen ja sen jälkeen lisää seos raparperihillon sekaan. Lisää liivatelehti seokseen ja sekoita hyvin. Levitä hilloke keksipohjan päälle ja nosta takaisin jääkaappiin.
*Hillokkeen tulee olla jäähtynyt ennen moussen lisäämistä eli tämän viimeisen vaiheen voi tehdä vaikka vähän myöhemmin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa. Itse sulattelen suklaat mikrossa. Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan ja lisää seos sen jälkeen kermavaahtoon. *Tässä kohtaa kannattaa maistella onko tarvetta lisätä sokeria vai makeuttaako suklaa tarpeeksi. Jos tykkään vaniljasta, voi käyttää myös vaniljasokeria. 
*Lämmitä kattilassa tilkka vettä. Kun vesi kiehuu, nosta kattila pois liedeltä ja lisää liivatteet. Lisää liivate vaahdon sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada vaahto vuokaan raparperihillokkeen päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
*Hyytymiseen menee noin 4 tuntia, mutta kakku säilyy herkullisena jääkaapissa muutaman päivänkin. Hyydytetyt kakut kestävät myös varsin hyvin pakastamista.
*Koristeeksi levitin pinnalle raastettua valkosuklaata.





Lomaa kohti!


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti