2. helmikuuta 2013

Mustia karkkeja



Perjantaina sai taas herkutella herkkulakon jälkeen. Salmiakilla piti aloittaa.

Tänään juhlistettiin perheen voimin pienten serkusten nimppareita. Osuvat niin sopivasti lähipäiville, että yhdet juhlinnat riittävät. Juhlat ei ehkä ole oikea nimitys, mutta brunssin verran ehdittiin olla kaikki samassa paikassa, mikä on suuri saavutus tässä kiireisessä porukassa.

Brunssin herkkuosuutta edusti lakufudge-suklaamuffinsit. Perus suklaamuffinsseja, joihin upotin jokaiseen yhden lakritsifudgen …sellaisen, joita myydään irttaritiskeissä. Muffinsin päälle kaulin samaisesta herkusta ohuen pyörylän koristeeksi. Vähän pienittynä fudge olisi muffinssin keskellä ehkä pehmeämpää, mutta näinkin maistui lakun ja suklaan suurkuluttajille.


Lakufudge-suklaamuffinsit


noin 14 kpl

2 munaa
2dl sokeria
100g voisulaa
2dl maitoa
1 dl maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
lakufudgeja

*Vatkaa munat ja sokeri. Lisää voisula, maito ja maitorahka. Siivilöi kuivat aineet ja lisää taikinaan.
* Peitä muffinssivuokien pohja taikinalla, lisää fudgekuutio ja lisää taikinaa niin, että fudge peittyy.
*Paista 175 asteessa 15-20min.
*Jäähdytä muffinsit.
*Kauli fudge ohueksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla sopiva rinkula peittämään muffinssin pinta. Kaulimista helpottaa fudgen nopea käyttäminen mikrossa.



 Kuvat: TH

Päivän pituus on Helsingissä jo yli 8 tuntia eli aurinko tekee taas pidempää päivää kuin virkamies …tästä käänteestä ystäväni muistaa joka kevät muistuttaa.

Valoisia päiviä!

-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti