13. helmikuuta 2013

Kukkiva kakku



Lauantain häähumusta siirryttiin lennossa synttäreiden juhlintaan, kun morsiusparin kuopus täytti vuoden. Kaasoilukiireiden ja pirpanan mekon ompelun lomassa tuli pyöräytettyä pirteän keltainen appelsiinisuklaa-”prinsessakakku”. Nopeastikin voi saada aikaiseksi herkullista.

Appelsiini-suklaa-prinsessakakku


Pohja
Mehevä suklaakakkupohja Kinuskikissan reseptillä klik

Täyte
4 liivatelehteä
2 appelsiinia
1prk Flora Vanilla –vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g appelsiinituorejuustoa
sokeria maun mukaan
130g tummaa suklaata

Kostutus
maitoa

Koristelu
keltaista marsipaania
marsipaanikukkia

*Leivo kakkupohja ohjeen mukaan.
*Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Pienennä kahta päällimmäistä kerrosta sopivaksi, jotta kakun saa koottua kauniin muotoiseen pyöreäpohjaiseen kulhoon.
*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuori appelsiini, poista siemenet ja soseuta. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita appelsiinisose ja –tuorejuusto vaniljavaahtoon. Lisää sokeria oman maun mukaan. Kuumenna pieni tilkka appelsiinimehua (tai vettä) ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon kokoajan sekoittaen. Rouhi suklaa ja lisää vaahtoon.
*Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Laita kulhon pohjalle vähän vaahtoa, pienin pohjapala, kostuta ...jatka kakun kokoamista "väärin päin". Päällimmäiseksi jäävää pohjaa ei kannata kostuttaa kuin vähän.
*Laita kakun päälle kevyt paino ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
*Kumoa kakku tarjoilualustalle.
*Kauli marsipaani jonkun verran kakkua isommaksi. Nosta kakun päälle ja siisti reunat. Koristele marsipaanikukilla. Kukat saa helposti liimattua sokerikuorrutteella.





Synttärisankarin käsissä kakku päätyi melkein kaikkialle muualle paitsi suuhun.


Helmikuu on herkkuja täynnä!

-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti