Niin se päivä sitten lopulta koitti ...pikkuneidin 1-vuotis
syntymäpäivät. Vaikea uskoa, että tässä on vuosi vierähtänyt. Hirveästi on
tapahtunut. Ehkä enemmän, kun vuoteen mahtuisi, mutta toisaalta aika on
lentänyt siivillä. On pitänyt hetkeksi oikein pysähtyä miettimään kaikkea
tapahtunutta. Iloitsemaan siitä mihin ollaankaan päästy ja kuinka ihana
pikkupirpana meidän elämää ihastuttaakaan.
Juhlia juhlittiin jo päivä etukäteen. Ja kovasti oli taas
toiveissa ”täydelliset” juhlat. Koskakohan sitä oppisi ottamaan vähän
rennommin? Kodin piti olla laitettuna. Eipä sitten ollutkaan, kun verhoomoon
lähtenyt olohuoneen sohva ei päässyt kotiin ajoissa ennen juhlia. Tarjoilujen
piti olla virheettömiä ja kakun täydellinen. Itse en ollut tyytyväinen kaikkeen
ja kakunkin kanssa tuli kiire. Mutta vieraille kelpasi. Oli kuulemma hyvää ja
herkullista ja kielen mennessään vievää. Kyllä siinä kehuja kuunnellessa
punastutti. Muutenkin oli kyllä varsin onnistuneet juhlat. Juhlasankari
iloitsi. Kakki kutsutut pääsivät paikalle, joten koti oli tupaten täynnä. Ihana
oli nähdä niitäkin sukulaisia, joita ehtii näkemään aivan liian harvoin.
Juhlissa vaan aina harmittaa, ettei kaikkien kanssa ehdi jutella niin paljoa kuin
haluaisi.
Eikä ehdi ottamaan kuvia …tarjoiluista on lopulta vain
muutama miehen ottama kuva, joten tihrustamaan joutuu, jos haluaa tietää mitä
meillä syötiin.
Juhlat olivat ”päiväkahviaikaan” ja päätin, että pöytien ei
tarvitse notkua. Anopilta sain korvaamattoman avun suolasten herkkujen kanssa.
Itse leivoin kakun lisäksi Marian blogista bongaamiani ihania Nutella pikkuleipiä. Tein tosin vähän pienempiä pikkuleipiä …sellaisia suuhun sopivia.
Lisäksi opettelin vihdoin ihan oikeiden macaronien leipomista aurajuusto-omena-täytteellä.
Sovelsin MAKU-lehden sivuilta löytämääni ohjetta omaan teemaamme sopivaksi.
Aurajuusto-macaronit
(35 kpl)
Omenahilloke
|
400 g omenoita
|
1/2 dl vettä
|
2,5 dl hillosokeria
|
Macaronit
|
3 kpl valkuaista
|
1/4 tl suolaa
|
4 dl tomusokeria
|
1 1/2 tl vanilliinisokeria
|
155 g mantelijauhetta
|
1/6 tl elintarvikeväriä
(vihreä)
|
Juustotäyte
|
200 g tuorejuustoa
|
150 g sinihomejuustoa
(rasvaa 30 %) (Aura)
|
Valmista hilloke mieluiten edellisenä päivänä, jotta se
ehtii kiinteytyä. Kuori ja pilko omenat. Kiehauta vesi, lisää omenapalat ja
hillosokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri liukenee ja seos alkaa kuplia. Keitä
hiljalleen kunnes omenat ovat soseutuneet. Jos hillokkeessa on liikaa sattumia,
voit survoa hilloa tasaisemmaksi.
Vatkaa valkuaiset, joihin on lisätty ripaus suolaa,
pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri pienissä erissä edelleen
vatkaten, kunnes vaahto on kovaa. Sekoita joukkoon mantelijauhe,
vanilliinisokeri ja elintarvikeväri. Pursota taikinasta leivinpaperilla
vuoratulle pellille pyöreitä nappeja (Ø 3 cm, noin 70 kpl). Anna levätä 30
minuuttia. Opin, että tämä ennen paistamista lepo on tärkeä. Omista ensimmäinen
pellillinen onnistui huonoiten ja kaksi seuraavaa loistavasti. Paista macaronit
uunin keskiosassa 170 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään tunti,
jotta irrottaminen on helpompaa.
Valmista homejuustotäyte. Mittaa huoneenlämpöiset täytteen
ainekset kulhoon ja sekoita.
Täytä macaron-leivokset.
Itse taisin olla vähän säästeliäs täytteen määrän kanssa
sillä molempia jäi yli. Mutta eipä se haitannut. Niille löytyi hyvää käyttöä
juhlien jälkeenkin piparkakkujen kaverina
Pikkuneiti oli varsin kohtelias synttärisankari. Juuri
taputtamaan oppinut pirpana taputti ovella kaikille juhlista lähtijöille :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti