1. marraskuuta 2015

Mustaa ja valkoistaRemontti etenee ja ollaan jo sellaisessa vaiheessa, että värimaailman suuret linjat alkaa hahmottua – mustaa ja valkoista.

Korkkilattian alta kaivettiin esiin vanha puulattia. Ajatuksena oli hioa pinta sileäksi järeämmällä työkalulla. Nopeaa ja näppärää. Työkaveri kuuli suunnitelmista ja totesi, että tällä tyylillä katoaisi lattiasta vanhan lattian henki ja kauneus, joten ei kun muuttamaan suunnitelmia. Työkaluiksi valikoitui kuumailmapuhallin ja tasohiomakone. Nopeus ja näppäryys muuttui hitaaksi ja työlääksi. Lopputulos oli toivottu. Musta lattia on ollut ajatuksena jo silloin, kun vasta varovasti haaveilimme joskus tässä talossa asuvamme. Maaliksi valikoitui Uula-puulattiamaali, jonka värjääminen mustaksi onneksi onnistui tehtaalla.
Seinien rakenne aiheutti pähkäilyä. Lopulta päädyimme tilkitsemään kulmat, ikkunanympärykset sekä lattian ja katon rajan pellavariveellä ja ilmasulkupaperilla. Päälle limittäin kaksi kerrosta 12mm puuhuokolevyä. Reikien tasoitus ja pohjamaalaus Uulalla.

Tässä vaiheessa pääsimme harjoittelemaan paperitapetilla tapetointia sillä seinille piti saada makulatuuritapetit. Kokemusta on easy-up tapeteista, mutta tässä tarvittiin pari hyvää vinkkiä ja paljon kärsivällisyyttä. Vanhempieni pitämän lyhyen tapetointikoulun jälkeen olimme valmiita hommiin ja vietimmekin pari yövuoroa, lasten nukkuessa, tapetoinnin parissa. Huokolevyn saumakohtiin tapetin alle laitettiin kostutettua kuittipaperia, jotta puun eläminen ei aiheuttaisi tapetin repeämistä. Tämän jälkeen tapetti pohjamaalattiin ja tässä sitä nyt ollaan.

Pieni pätkä sisäväliseinää välttyi kaikelta työstöltä sillä halusimme ehdottomasti jättää näkyviin kaunista vanhaa hirsiseinää.
Ruokahuoneessa on nyt valmis katto ja lattia, seinät pohjamaalilla ja tapetti etsinnässä. Muutama pikkujuttu kuten sähköt ja listat puuttuu. Ennen kun näihin hommiin päästään on vuorossa olohuoneen remontti.


Sini

4 kommenttia:

 1. Ihanaa nähdä, miten lapsuudenkotini saa uuden ilmeen vanhaa kunnioittaen ☺ Hyvää myöhäissyksyä koko perheelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa saada entisten asukkaiden hyväksyntä tekemisille! Hyvää syksyä teille myös!

   Poista
 2. Hienoa tulee! Yövuorot remontin parissa kannattaa, sillä valmiit pinnat ja huoneet palkitsevat lopulta uurastajan. Tsemppiä sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Yritän muistaa fiilistellä kaikkea valmista ...jokainen valmis vaihe on pieni askel eteenpäin :)

   Poista