19. syyskuuta 2015

Jotain valmistaRuokahuoneen uutta eli vanhaa kunnostettua kattoa on nyt voinut ihastella parin viikon verran. Ensimmäinen valmis osa isoa vuosia kestävää remonttirupeamaa. Niin pieni osa, että tuntuu vähän hölmöltä kovasti hihkua. Kuitenkin jokainen valmistunut vaihe on pieni askel kohti sitä kotia, jonka näen mielessäni ja jota suunnittelen ja ideoin taukoamatta. Ja jos ei pienistä askelista jaksa innostua, katoaa into koko remontista. Nyt on konkreettisesti saatu aikaiseksi jotain näkyvää ja tätä halutaan lisää.
Pähkäilimme kattomateriaalin kanssa. Jättääkö kattoon haltex levyt vai purkaa esiin kaiketi alkuperäinen puupaneeli. Päädyimme jälkimmäiseen. Vähän purkutöitä, monen sadan pienen naulan irrotus, yhtä monen reiän paikkaus, hionta ja neljä kerrosta maalia ja valmista tuli. En ollut koskaan ennen maalannut varren kanssa pensselillä, joten oikea työtapa vaati vähän harjoitusta. Onneksi siis ruskean katon saaminen valkoiseksi vaati useamman maalikerroksen, joten viimeisen kerroksen kanssa homma rupesi jo sujumaan.

Maaliksi valitsimme Uulan Into sisäpohjamaalin. Maali tuoksui hyvälle ja sillä oli kiva maalata. Tykkään kovasti mattavalkeasta lopputuloksesta.
Nyt ollaan työstetty lattiaa ja kohta ollaan jo maalausvaiheessa.

-Sini-

2 kommenttia:

  1. Hurjan hieno! Kyllä kannatti etsiä se puu sieltä kaiken alta. Hatunnosto sinnikkyydestä, laiska täällä suu auki ihailee. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Onneksi lopputulos palkitsee. Muuten ei jaksaisi olla sinnikäs ...vielä kun puhtia riittäisi iltaisin remonttikuulumisten päivittämiseen tänne blogiin. Joku päivä taas!

      Poista