15. marraskuuta 2015

Näkkäri

Jokunen aika sitten lähes tulkoon joka lehdessä ja blogissa esiteltiin erilaisia siemennäkkärireseptejä. Innostuin ajatuksesta kovasti ja vesi kielellä kokeilin useampaakin reseptiä. En kuitenkaan ollut tyytyväinen. Lisäksi vielä vähän päivitystä vaille olevan keittiön hivenen elämää nähnyt uuni kieltäytyi paistamasta näkkäreistä täydellisen rapsakoita.

Monen ei niin onnistuneen yrityksen jälkeen sain lopulta aikaiseksi omia makunystyröitä ilahduttavan version gluteenittomasta siemen-mantelinäkkäristä. Jopa uuni luovutti ja suostui yhteistyöhön.
 
 Siemen-mantelinäkkäri

 

1 dl kokonaisia kuorellisia manteleita
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl maissijauhoa
0,5 dl (rypsi)öljyä
2 dl kiehuvaa vettä
suolaa


*Rouhi mantelit. Voi jättää isompiakin sattumia. Sekoita mantelirouhe, siemenet ja maissijauho. Lisä öljy ja kiehuva vesi.
*Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi taikinan päälle, jotta saat kaulittua sen ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle hyvää suolaa.
*Paista 150-asteisessa uunissa noin 45min kunnes näkkärin pinta on saanut vähän väriä ja näkkäri on kauttaaltaan rapsakka. Omassa uunissa paras tulos syntyi, kun paistoin näkkäriä ensin noin 30min luukku kiinni ja sen jälkeen kuivattelin 15-20min luukku raollaan.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti