16. helmikuuta 2015

Poropiiraset



Joskus lopputulos on iloinen yllätys, vaikka ajatus elää matkan varrella ja tuleekin tehtyä jotain vähän erilaista kuin kauppareissulla ajatteli. Vähän taitaa olla leipuri kiireinen, kun ei ehdi ajatella loppuun asti ja suosii lisäksi niitä helppoja ja nopeita vaihtoehtoja.

Poropiiraset

12 kpl

Pohja
2 dl ruisjauhoja
3 dl täysjyvä spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0, 5l oliiviöljyä
2 dl vettä

*Sekoita kuivat aineet. Lisää oliiviöljy ja vesi. Jaa taikina 12 osaan ja kauli ohuehkoja ovaalin muotoisia pohjia.

Täyte
valkosipulituorejuustoa
1 punasipuli
150 g poron kylmäsavurouhetta (pakaste)
pikkutomaatteja

tuoretta timjamia

*Kuori ja pilko punasipuli. Kuullota pannulla tilkassa öljyä. Lisää lopuksi pororouhe, jotta se sulaa.
*Levitä jokaiselle pohjalle sopivasti valkosipulituorejuustoa ja sen päälle sipuli-poro-sekoitusta.
*Rypistä reunat karjalanpiirakkamaisesti. Laita päälle pari viipaletta tomaattia.
*Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele tuoreella timjamilla.






Nyt on vähäsokerinen pullataikina nousemassa. Jospa laskiaistiistain kunniaksi herkuteltaisiin laskiaispullilla.

-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti