Joskus lopputulos on iloinen yllätys, vaikka ajatus elää
matkan varrella ja tuleekin tehtyä jotain vähän erilaista kuin kauppareissulla ajatteli.
Vähän taitaa olla leipuri kiireinen, kun ei ehdi ajatella loppuun asti ja
suosii lisäksi niitä helppoja ja nopeita vaihtoehtoja.
Poropiiraset
12 kpl
Pohja
2 dl ruisjauhoja
3 dl täysjyvä spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0, 5l oliiviöljyä
2 dl vettä
*Sekoita kuivat aineet. Lisää oliiviöljy ja vesi. Jaa
taikina 12 osaan ja kauli ohuehkoja ovaalin muotoisia pohjia.
Täyte
valkosipulituorejuustoa
1 punasipuli
150 g poron kylmäsavurouhetta (pakaste)
pikkutomaatteja
tuoretta timjamia
*Kuori ja pilko punasipuli. Kuullota pannulla tilkassa
öljyä. Lisää lopuksi pororouhe, jotta se sulaa.
*Levitä jokaiselle pohjalle sopivasti
valkosipulituorejuustoa ja sen päälle sipuli-poro-sekoitusta.
*Rypistä reunat karjalanpiirakkamaisesti. Laita päälle pari
viipaletta tomaattia.
*Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele
tuoreella timjamilla.
Nyt on vähäsokerinen pullataikina nousemassa. Jospa
laskiaistiistain kunniaksi herkuteltaisiin laskiaispullilla.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti