1. elokuuta 2014

Tsuipa duipa……osaat sä uida. Napa kiven päällä. Huiii.

Kesä on pienten vesipetojen kulta-aikaa. Meillä ainakin joka aamuinen toive on mennä uimaan. Onneksi noin pienille riittää pienempikin vesimäärä vallan mainiosti, joten jos pidemmälle ei jaksa lähteä voi aina kutsua itsenä naapurin takapihalle puhallettavaan altaaseen polskuttelemaan.

Yksi innokkaimpia uimareita on siskontyttö, joka talvellakin lähti – tai olisi lähtenyt, jos siihen ei olisi joku tylsä aikuinen puuttunut – uimapuvussa tai uimapuku kaulassa roikkuen milloin minnekin ruokakauppa mukaan lukien. Tytön synttäreiden lähestyessä sainkin uintikakunleipomistehtävän. Sisko oli bongaillut pari ideaa pinterestistä, eikä siinä sitten auttanut kun ryhtyä hommiin. Pikkusiskon tehtäviinhän kuuluu se mitä isosisko sanoo näin aikuisella iälläkin?

Kakku on tehty aikalailla samalla reseptillä kuin oma synttärikakkuni (klik), mutta tuplana. Ja nimenomaan tuplana niin, että leivoin kaksi samankokoista kakkupohjaa ja kokosin ne päällekkäin. Reunan kuva, kun vaati kakulta korkeutta ja oli juhlissa syöjiäkin useampi. Jotta korkea kakku olisi vähän jämäkämpi ja siten kestävämpi lisäsin kakun väleihin salmiakkitäytteen alle ohuen kerroksen suklaatäytettä. Kuorrutus on marsipaania ja sen alla on vaalea tuorejuustosta, voista ja tomusokerista tehty kreemi. Vaalea kreemi esti tumman kakun kuultamisen vaaleamman marsipaanikuorrutuksen alta. Koristeet on tehty marsipaanista ja sokerimassasta.
 

Suklaa täyte

200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa

*Kuumenna kerma ja kaada se paloitellun suklaan joukkoon. Sekoita, kunnes suklaapalat ovat kokonaan sulaneet. Nosta jääkaappiin jäätymään. Jäähtynyttä suklaamassaa voi kevyesti vatkata niin täytteeseen saa sopivaa kuohkeutta. Käsin vatkaus riittää. 
Nyt jäätelökone pyörimään, että päästään päikkäreiden jälkeen taas häiritsemään naapureiden rauhaa. Pool partyissä herkutellaan tänään frozen yogurtilla.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti