Perjantaisin kuuluu syödä pizzaa. Eikö? Tätä pizzaa voisi
kyllä syödäkin joka ikinen perjantai. Ainakin joka ikinen kesäperjantai.
Mielestäni parasta pizzaa on itse tehty. Jo jonkin aikaa
olen kokeillut hiivattomia pizzataikinareseptejä ja nyt vihdoin löysin,
sovelsin, testailin ja onnistuin. Hiivaton leivinjauheella kohotettu pizzapohja
spelttijauhoista.
Tällä kertaa täyte oli kesäinen. Leipä salaatilla totesi
mies …maistamisen jälkeen perui vähän puheitaan. Maistui!
Kesäinen spelttipizza
2 uunipellillistä
Pohja
5 – 6 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl oliiviöljy
2 dl vettä
*Sekoita kuivat aineet. Lisää oliiviöljy ja vesi. Taikina
jää löysähköksi. Painele/kauli ohueksi uunipellille leivinpaperin päälle..
Hiivaton taikina kannattaa kaulia ohuemmaksi, kun hiivalla kohotettu.
Täyte
200 g creme fraichea
100 g pestoa
2 punasipulia
baby pinaattia
pikkutomaatteja
pehmeää vuohenjuustoa
tummaa balsamietikkakastiketta
*Sekoita creme
fraiche ja pesto. Levitä pohjan päälle. Pilko punasipulit ja lisää
pizzaan.
*Paista 250 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
*Lisää päälle pinaattia, halkaistuja pikkutomaatteja,
murennettua vuohenjuustoa ja balsamietikkakastiketta.
Näistä pizzoista voisi tehdä myös pieniä versioita, jotka
toimisivat varmasti alkuruokana tai osana noutopöytää.
Aurinkoista viikonloppua!
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti