Kiireinen viikko takana ja viikonloppu edessä. Kevätkauden
aktiviteetit – kerhot, jumpat ja muut – alkoivat tällä viikolla, joten
tekemistä on riittänyt. Aurinko ja lumi piristävät mieltä kummasti, mutta kovat
pakkaset ovat houkuttaneet Pikkupirpanaa enemmän sisä- kuin ulkoaktiviteettien
pariin.
Eilen oli perjantain kunniaksi pakko saada jotain suklaista
päiväkahvin kaveriksi. Ilman suklaata kun ei vauhdikkaista päivistä selviä
yöunien jäädessä monesti epäinhimillisen lyhyiksi. Eikös ole hyvä tekosyy
herkutteluun? Tämä suklaakakku on kaikessa helppoudessaan varsin herkullinen.
Ja kun mitään kovin erikoisia aineksiakaan ei tarvita, ei erillistä
kauppareissua tarvita suklaahimon iskiessä.
Helppo suklaakakku
100 g voita (tai margariinia)
2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
tomusokeria koristeluun
*Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja voitele ja
korppujauhota reunat.
*Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita
munasokerivaahdon joukkoon.
*Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
*Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 18–20
minuuttia. Kakku saa olla mieluummin pikkuisen raaka kuin yhtään ylikypsä.
*Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla. Tarjoile
kermavaahdon, jäätelön, marjojen tai hedelmien kanssa tai herkuttele
sellaisenaan.
Viikko-ohjelmassa oli myös Pikkujätin 3 kk neuvola. Poika
kasvaa silmissä ja kokoa on jo saman verran kun Pikkupirpanalla seitsemänkuisena.
Jotkut ovat vähän isompia kuin toiset.
Mukavaa viikonloppua!
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti