9. lokakuuta 2013

Kaapintyhjennysherkkuja



Vähän elonmerkkejä tähänkin blogiin.

Keittiö kiiltää uutuuttaan, vaikka viimeisiä pieniä juttuja edelleen puuttuukin. Keittiöremontista siis lisää myöhemmin. Ruokakaappeja tyhjentäessä ja uusia kaappeja täyttäessä tajusin kuinka paljon kaikkea niiden kätköistä löytyykään. Kaikenlaista sitä tuleekin kannettua kaupasta kotiin milloin mitäkin reseptiä varten ja lopulta kuivaruokakaappi pursuilee jos jonkinlaista avattua pussia ja laatikkoa. Tämän toteamuksen innoittamana aloitin kaappientyhjennysprojektin. Mikäs sen parempi tekosyy leipomiselle, kuin ystävän vierailu kahviaikaan. 


Karpalo-manteli-valkosuklaapikkuleivät



125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl kuivattuja karpaloita
vajaa 1 dl manteleita
noin 100 g valkosuklaata

*Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja jatka vatkaamista.
*Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko karpalot, mantelit ja valkosuklaa sopivan kokoiseksi rouheeksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää seos kevyesti sekoittaen vaahtoon.
*Leivo taikinasta tanko ja jaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi ja pane ne leivinpaperin päälle pellille.
*Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.






Jos urheilemaan ei pääse, voi herkkuja kaiketi sulatella Juoksija-lehteä lukemalla.




-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti