Viikko sitten viikonloppuna nautittiin Suomen kesästä
parhaimmillaan siskon perheen kanssa päivämökkeilyn merkeissä - kokonainen päivä
pikkuihmisillä aikaa juosta paljain varpain nurmikolla ja syödä marjoja kilpaa.
Mökkeily toimi samalla myös kesän päätöksenä sillä maanantaina
palattiinkin töihin, pikku pirpana hoitoon ja muutenkin arjen pariin. Ja
olivathan nuo viime viikon säätkin varsin syksyisiä.
Meitä aikuisia hemmoteltiin mökillä mahdollisuudella ottaa
rennosti ja syödä mahat täyteen herkkuruokaa. Piipahdettiin siskon kanssa myös
lähistön kirppiksellä, mistä olisi mieli tehnyt kantaa yksi jos toinenkin kiva
kaluste kotiin. Järki ja tietoisuus tilanpuutteesta kuitenkin voittivat.
Minut oli nimetty jälkkärivastaavaksi, joten edellispäivänä
pyöräytin jo jokusen kerran hyväksi toteamani
mustikkavalkosuklaakakun. Joka kerta olen kyllä tainnut tehdä kakun vähän
erilailla, kun aika laiskasti tulee kirjoiteltua omia reseptikokeiluja ylös.
Kuvittelen muistavani ne kaikki ulkoa.
Reseptistä riittää hyvin perus 23 cm halkaisijalta olevaan
vuokaan, mutta itse suosin korkeita kakkuja, joten käytin 19 cm kokoista vuokaa.
Pohjan keksien määrää voi vähän säätää vuoan koon ja omien
pohjanpaksuusmieltymysten mukaan.
Mustikka-valkosuklaakakku
Pohja
200 – 300 g vaaleita pursotinpikkuleipiä
50 – 75 g voita tai margariinia (pikkuleipien määrän ja
rasvaisuuden mukaan)
Täyte
4 liivatelehteä
1 prk flora vanillaa (muukin vaahtoutuva vaniljakastike tai
vispikerma käy …itse vannon tämän nimeen)
200 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g mustikoita (tuoreita tai pakaste)
(sokeria)
1 limen mehu
Koristeeksi
(pensas)mustikoita
valkosuklaata
*Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi tai margariini.
Painele keksi-voiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Nosta
jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
*Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora
vanilla. Sulata suklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoittaen. Sekoita sula
suklaa ja tuorejuusto keskenään ja lisää flora vanilla vaahdon sekaan.
*Lisää mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, kannattaa ne
sulattaa ensin, ettei suklaa paakkuunnu.
*Lämmitä kattilassa limen mehu ja sekoita joukkoon
liivatteet. Valuta liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana kokoajan
sekoittaen.
*Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
*Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin
hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
*Koristele ja herkuttele.
*Jos mielit kahvipöytään ennemmin enemmän valkoisen kuin liilan
sävyjä, voit lisätä mustikat ihan lopuksi hyvin varovasti sekoittaen. Näin
täyte ei värjäänny kokonaan.
Mökkipaikan punaviinimarjapensaiden oksat notkuivat täynnä
punaisia marjoja. Pakkohan sitä oli käydä vähän marjavarkaissa. Pääsinpä siis leipomaan
ensimmäisen punaviinimarjapiirakkanikin.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti