7. elokuuta 2013

Back to basics



Uusien reseptien kokeilu ja kehittely on jännää ja monesti palkitsevaa. Jotkut vanhat jutut ovat kuitenkin niin hyväksi havaittuja, että niihin on aina palattava. Yksi tällainen on äidiltä opittu piirakkaresepti. Samaa pohjaa käyttäen on meillä kotona pyöräytelty kauden mukaan mustikka-, raparperi- ja omenapiirakat. Pieleen ei voi mennä ja resepti on niin simppeli ja nopea, että herkkuja saa pöytään jopa yllätysvieraille. Tätä reseptiä uskallan ehkä tituleerata maailman parhaaksi peruspiirakaksi.


Mustikkapiirakka


125 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
mustikoita

*Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi (tässä voi vähän oikaista ja pehmentää margariinia ensin mikrossa niin, että vatkaaminen onnistuu ilman sähkövatkainta). Lisää joukkoon muna ja maito. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää ne sitten taikinaan.
*Kaada taikina piirakkavuokaan ja laita mustikat päälle. Paistaessa mustikat uppoavat osin taikinaan, joten niitä saa olla reilusti, mutta kuitenkin niin, että reunoilla näkyy taikina.
*Paista 175 asteisessa uunissa 30-35min.
*Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

*Samaisella reseptillä saa aikaiseksi omena- tai raparperipiirakan, kun mustikat vaihtaa kuorittuihin ja pilkottuihin omenoihin/raparpereihin ja ripottelee päälle sokeria ja kanelia maun mukaan.



  
Taitaa tältä kesältä jäädä meidän osalta marjat poimimatta, kun anoppi on asettanut minulle porttikiellon mökille. Ei kuulemma tarvita toista savolaista pikkukeskosta tähän perheeseen. Luulenpa, että Mikkelin Keskussairaala kiittää. Minä …noh …haaveilen  niistä marjoista ja mökkisaunasta.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti