8. joulukuuta 2012

Piparitaikinaa, pipareita, piparitalojaJouluherkuista ylitse muiden nousee vuodesta toiseen piparit. Jostain kumman syystä piparitaikina maistuu erityisen hyvältä ja leivonnan ohessa ”jämäpaloja” aina eksyy suuhun. Piparitalot ovat aina olleet niitä mun joulun must juttuja. Niinäkin vuosina, kun en joulusta ole niin kovasti innostunut, on aina pitänyt jonkunlainen tönö leipoa. Mielestäni piparitaloista tekee täydellisiä sellainen pieni epätäydellisyys, leikkimielisyys ja suurpiirteisyys. Ja sitten odotellaankin loppiaista innolla, että viimeisenä jouluherkkuna saa tuhota monta viikkoa herkkuhammasta huudelleen talon.

Odotan kovasti, että tuosta pikkupirpanasta olisi leipurikaveriksi …ehkä ensi jouluna. Tänä jouluna lainasin pirpanan serkkua tähän hommaan. Ja hyvä lainalapsi olikin! Rinta rinnan koristeltiin omia talojamme, maisteltiin vähän koristeeksi kuuluvia karkkeja ja vertailtiin aikaansaannoksia. 

Olen haaveillut kovasti joulukukista kotia koristamaan. Havunoksista. Kuusen tuoksusta. Kukkakaupassa vieraillessa totesin, että taas on mentävä järki esteettisen silmän edelle. Ei allergiaperheeseen voi tuoda hyasintteja tai muita tuoksuvia, jotka saavat silmät kyynelehtimään. Metsäretkelle voisi lähteä katselemaan lumisen metsän kauneutta, mutta ei sieltäkään kannata oksia kantaa mukanaan, kun päätyisivät yhtä nopeasti ovesta ulos kuin ovat sisään tulleet. Jotain kaunista kannoin kuitenkin kukkakaupasta kotiin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti