Tänään uhmattiin tuulta ja tuiskua ja suunnattiin koko
konkkaronkka keskustaan Tuomaan markkinoita ja muita joulujuttuja
ihmettelemään. Sää ei tosiaan suosinut ja markkinoista olisi ehkä saanut
enemmän irti edes hiukkasen mukavammassa säässä, mutta ainakin talventuntua
saatiin riittämiin. Kauniita käsitöitä olisi ollut tarjolla yllin kyllin ja
herkkuja sitäkin enemmän. Jotain pientä tarttuikin matkaan …herkkuja siis.
Kastanjoilla herkuttelu on miehen yks suosikki joulunajan juttu, joten niitäkin
haettiin. Herkkuja herkkujen perään!
Ja kun herkuista on puhe, niin ei voi unohtaa viime
viikonlopun jouluherkkujen puuhastelua pikkuveljen kanssa. Aikaa oli aika
niukasti, mutta paria laatua saatiin aikaiseksi. Omaksi suosikiksi nousi
ehdottomasti Hesarista löytyneellä ohjeella tehdyt suklaa-suolapähkinätoffeet.
Super makea yhdistettynä suolapähkinöihin ei petä koskaan. Aattoon on vielä sen
verran aikaa, että säilöin omat herkkuni pakastimeen …saa nähdä miten siellä
viihtyvät.
Suklaa-suolapähkinätoffeet
3,5 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1,5 dl kuohukermaa
180 g maitosuklaata
1,5 dl suolapähkinöitä
35 g voita
*Vuoraa noin 20cm x 15cm leivinpaperilla. Tippa öljyä vuoan
pohjalla auttaa pitämään leivinpaperin paikoillaan.
*Hienonna suklaa, kuutioi voi.
*Mittaa sokeri, siirappi ja kerma kattilaan ja kypsennä
kokoajan sekoittaen.
*Kun sokeri on liuennut, nosta lämpöä ja anna seoksen kiehua
samalla sekoittaen noin 10 minuutin ajan tai siihen asti kunnes seos saavuttaa
114 astetta.
*Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä hetki.
*Sekoita vielä lämpöiseen seokseen voi, suklaa ja
suolapähkinät. Sekoita kunnes suklaa ja voi ovat sekoittuneet täysin muihin
aineisiin.
*Kaada seos vuokaa ja anna jähmettyä ensin huoneenlämmössä
noin tunti ja sen jälkeen jääkaapissa yön yli.
*Leikkaa paloiksi. Säilytä ilmatiiviissä astiassa kylmässä.
Säilyy jääkaapissa noin viikon.
Mitäköhän herkkuja sitä vielä keksisi, että aaton ähky
olisi taattu?!?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti