7. lokakuuta 2012

Sunnuntain herkkuruokaa



Jamie Oliverin kanapiirakasta lisukkeineen on tullut yksi meidän lempiruuista. Jo alkuviikosta mies kyseli, että tehdäänhän viikonloppuna taas Jamien kanapiirakka …no tehdäänhän me. Resepti löytyy Jamien 30 minuutin ateriat kirjasta …no, vähän enemmän kuin 30 minuuttia tuon ruuan tekemiseen näin kotioloissa on mennyt, mutta hyvää on. Hauskinta ruuassa on nuo vähän erilaiset lisukkeet. Kirjan reseptejä on haukuttu epäterveellisiksi ja eiväthän nuo kaikki mitään terveysruokaa olekaan, mutta ei kai aina tarvitsekaan olla. Meillä nuo kirjan reseptit ovat olleet ennemmin viikonloppuun sopivia, kuin kiireiseen arkeen, vaikka ideana kaiketi onkin ”helppoa arkiruokaa”.




Kanapiiras

4 broilerin rintafileetä
oliiviöljyä
sipuli
200 g herkkusieniä
1 runsas rkl vehnäjauhoja
2 tl englantilaista sinappia
1 runsas rkl creme fraichea
2,5 dl kanalientä
muutama oksa tuoretta timjamia
hippunen muskottipähkinää
suolaa, pippuria
1 paketti valmista voitaikinaa
1 muna

Pilko kanat ja paista pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle pilkotut sipulit ja herkkusienet sekä vehnäjauho ja sekoittele. Lisää sitten sinappi, creme fraiche sekä kanaliemi ja sekoita huolellisesti. Revi pannulle timjamin lehdet ja mausta muskottipähkinällä, pippurilla ja suolalla. Anna hautua. Kaada kastike laakeaan uunivuokaan. Kauli voitaikinalevyä vähän isommaksi ja nosta täytteen päälle. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Porkkanalisäke

600 g porkkanoita
oliiviöljyä
suolaa, pippuri, tuoretta timjamia

Kuori ja viipaloi porkkanat. Pane viipaleet kasariin ja lisää loraus oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja muutama timjamin latva. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että porkkanat peittyvät. Keitä noin 15min kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Kaada vesi pois. Soseuta tai tarjoa sellaisenaan.

Herneet

2 pientä sydänsalaattia
oliiviöljyä
1 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl kanalientä
muutama oksa tuoretta minttua
2 pussia pakasteherneitä
puolikas sitruuna
suolaa, pippuria

Laita tyhjä kanapannu takaisin hellalle. Laita pannulle oliiviöljyä ja vehnäjauhot. Kaada päälle kanaliemi, revi joukkoon mintunlehdet ja vatkaa sileäksi. Lisää herneet ja pilkottu salaatti. Purista sitruunan mehu, lisää tilkka kiehuvaa vettä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jätä kannen alle odottamaan tarjoilua.

Mmmm …herkullista! Seuraavalla kerralla voisin kokeilla korvata voitaikinan vaikka ruistaikinalla …olisikohan se vähän terveellisempi, mutta kuitenkin yhtä herkullinen vaihtoehto.

Pitäisiköhän leipoa jotain herkkua? Tänä(kään) viikonloppuna ei pitänyt leipoa eikä syödä herkkuja. Mutta kun  pikkuneiti päätti, että aamu alkaa jo kello neljä. Aivan liian aikaisesta herätyksestä huolimatta olen jaksanut puunata kodin, ulkoilla, juosta pitkän lenkin, leikkiä, sylitellä, touhuta, kokata jne. Enkö siis ole ansainnut illan herkkuhetken? Olenhan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti