12. lokakuuta 2012

Perjantai ♥



Aamulla hengitys huurusi ensimmäisen kerran tänä syksynä.

Saimme pikkupirpanan kanssa lounasseuraksi vielä pienemmän pikkuneidin ja pikkuneidin äidin. Lounasruoka ei ollut ihan alkuperäisen suunnitelman mukainen sillä kaapista ei löytynytkään sitä, mitä olisi tarvittu …aina voi onneksi vähän soveltaa.



Porkkanakeitto

noin 800g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
1tl jauhettua korianteria
1l vettä
1 pussi sipulikeittoaineksia
1 laakerinlehti
ripaus valkopippuria
vähän kanafonditiivistettä
3rkl ranskankermaa
0,5 ruukkua tuoretta korianteria

Kuori ja pilko porkkanat ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä kuivatun korianterin kanssa. Lisää vesi, sipulikeittoainekset, mausteet ja kanafondi. Itse en lisännyt suolaa sillä sitä on jo sipulikeitossa ja kanafondissa. Anna kiehua noin 15min kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta. Lisää ranskankerma ja silputtu korianteri.

Pestomuffinsit (12 kpl)

3dl vehnäjauhoja
2dl grahamajauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2 munaa
noin 1,5dl kermaviiliä
1,5dl maitoa
1dl oliiviöljyä
3rkl pestoa
noin 7 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1dl paahdettua sipulirouhetta
100g juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munista rakenne rikki. Lisää munien joukkoon kermaviili, maito, oliiviöljy ja pesto. Sekoita kuiviin aineisiin. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, sipulirouhe ja juustoraaste. Jaa muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.



Perjantai on ehkä viikon paras päivä …se päivä, jolloin arjen kiire vaihtuu viikonlopun kiireeksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti