Aamulla hengitys huurusi ensimmäisen kerran tänä syksynä.
Saimme pikkupirpanan kanssa lounasseuraksi vielä pienemmän
pikkuneidin ja pikkuneidin äidin. Lounasruoka ei ollut ihan alkuperäisen
suunnitelman mukainen sillä kaapista ei löytynytkään sitä, mitä olisi tarvittu …aina
voi onneksi vähän soveltaa.
Porkkanakeitto
noin 800g porkkanoita
2 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
1tl jauhettua korianteria
1l vettä
1 pussi sipulikeittoaineksia
1 laakerinlehti
ripaus valkopippuria
vähän kanafonditiivistettä
3rkl ranskankermaa
0,5 ruukkua tuoretta korianteria
Kuori ja pilko porkkanat ja valkosipulinkynnet. Kuullota
kattilassa oliiviöljyssä kuivatun korianterin kanssa. Lisää vesi,
sipulikeittoainekset, mausteet ja kanafondi. Itse en lisännyt suolaa sillä sitä
on jo sipulikeitossa ja kanafondissa. Anna kiehua noin 15min kunnes porkkanat
ovat pehmenneet. Soseuta. Lisää ranskankerma ja silputtu korianteri.
Pestomuffinsit (12 kpl)
3dl vehnäjauhoja
2dl grahamajauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2 munaa
noin 1,5dl kermaviiliä
1,5dl maitoa
1dl oliiviöljyä
3rkl pestoa
noin 7 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
1dl paahdettua sipulirouhetta
100g juustoraastetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munista rakenne
rikki. Lisää munien joukkoon kermaviili, maito, oliiviöljy ja pesto. Sekoita
kuiviin aineisiin. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, sipulirouhe ja juustoraaste.
Jaa muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Perjantai on ehkä viikon paras päivä …se päivä,
jolloin arjen kiire vaihtuu viikonlopun kiireeksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti