Suklaalevysuosikkini ovat aina olleet niitä siniseen
käärittyjä. Aina ennen kuin siskoni mainosti minulle Maraboun Black –suklaata –
täydellinen yhdistelmä suklaata ja salmiakkia. Herkkua onkin kulunut levy jos
toinenkin. Yhtä levyä tuhotessa mietin, miten suklaa toimisi leivonnassa.
Sopivan vieraan osuessa kohdalle testasin mutakakkutyyppistä kakkua, jossa
käytin tumman suklaan sijaan Black-suklaata ja hyväähän siitä tuli. Nyt siskon
perheineen kyläillessä kokeilin uudestaan ihan vain varmistaakseni maun ja
hyvältähän tuo maistui edelleen.
Mutakakku goes black
200 g voita
180 g (levy) Marabou Black –suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
*Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Laita sekaan
paloiteltu suklaa ja sekoittele kunne suklaa on kokonaan sulanut. Nosta
jäähtymään.
*Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää
varovasti suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
varovasti sekoittaen.
*Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 23 cm), jonka
pohja on peitetty leivinpaperilla.
*Paista 225 asteisessa uunissa ala tai keskitasolla 12
minuuttia.
*Jäähdytä ja anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.
*Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Jos kakkua ei jaksa leipoa, voi suklaan onneksi aina
syödä ihan sellaisenaan.
-Sini-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti