10. lokakuuta 2014

Mutakakku goes black



Suklaalevysuosikkini ovat aina olleet niitä siniseen käärittyjä. Aina ennen kuin siskoni mainosti minulle Maraboun Black –suklaata – täydellinen yhdistelmä suklaata ja salmiakkia. Herkkua onkin kulunut levy jos toinenkin. Yhtä levyä tuhotessa mietin, miten suklaa toimisi leivonnassa. Sopivan vieraan osuessa kohdalle testasin mutakakkutyyppistä kakkua, jossa käytin tumman suklaan sijaan Black-suklaata ja hyväähän siitä tuli. Nyt siskon perheineen kyläillessä kokeilin uudestaan ihan vain varmistaakseni maun ja hyvältähän tuo maistui edelleen.

Mutakakku goes black


200 g voita
180 g (levy) Marabou Black –suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

*Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Laita sekaan paloiteltu suklaa ja sekoittele kunne suklaa on kokonaan sulanut. Nosta jäähtymään.
*Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
*Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 23 cm), jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.
*Paista 225 asteisessa uunissa ala tai keskitasolla 12 minuuttia.
*Jäähdytä ja anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään.
*Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.




Jos kakkua ei jaksa leipoa, voi suklaan onneksi aina syödä ihan sellaisenaan.

-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti