17. toukokuuta 2014

Kahvia ja muffinssia kiitos!Paljon kahvia ja oikeastaan mikä tahansa herkku kelpaa kaveriksi. Herkkuhammasta on kolottanut viime aikoina aivan liian paljon. Ja, no kahvinkulutuksesta ei kannata edes puhua. Olen päättänyt sallia itselleni nämä paheet niin kauan kun yöunet ovat epäinhimillisen lyhyitä. On siis tullut leivottua kaikkea helppoa hyvää. Ja muffinssit ovatkin aika näppäriä. Samaa perusohjetta muokkaamalla saa monenlaisia herkullisia variaatioita. Ja jos kaikkea ei ehdi syödä heti tuoreeltaan, säilyvät nämä herkut pakkasessa pahaa päivää tai yllätysvieraita odottamassa.

Pari kesää sitten nautin lomasta mustikkavalkosuklaa-muffinsseilla herkutellen (klik) ja nyt oli vuorossa samaisella helpolla ohjeella tehdyt punaherukkavalkosuklaa-muffinssit.

Punaherukkavalkosuklaa-muffinsit
(n. 12 kpl)

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
75g voisulaa
noin 100g valkosuklaata karkeaksi rouhittuna
noin 1 dl punaherukoita (jäisinä eivät värjää koko taikinaa)

Sekoita, maito, munat, voisula ja vaniljasokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa ja punaherukat. Jaa muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Herkuttele!
Arkikahvimukit ovat meillä vaihtuneet Iittalan Taika –sarajan 0,4 litran mukeiksi. Valintakriteerinä toimi ehdottomasti kauniin näön lisäksi myös tuo koko.

-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti