7. joulukuuta 2014

7. Pannariaamiainen



Lauantai-iltana kertailin sisarusteni viikonlopun ohjelmaa ja rupesi kuulostamaan siltä, että olisi mahdollista saada koko porukka yhteen paikkaan samaan aikaan. Tällaista tilaisuutta ei voi ohittaa, joten kutsuin koko konkkaronkan meille sunnuntaiaamupalalle. Kauppojen ollessa itsenäisyyspäivän kunniaksi kiinni piti tarjoilujen osalta tyytyä siihen, mitä löytyi.

Pienen – hyvin pienen – pähkäilyn jälkeen päädyin tarjoamaan pannukakkua. Lettuja tai pannaria on aika usein valinta, kun pikkuveli tulee kyläilemään. Varma valinta ja aina löytyy kaapista aineksia. Tällä kertaa päädyin tekemään Ahvenanmaalaista pannukakkua. Löysin reseptin ehkä pari vuotta sitten ja silloin innoissani sitä kokeilin vai todetakseni, että sokerin ja voin määrä tekivät herkusta omaan makuun jopa ällömakean ja – rasvaisen. Ja se on aika harvoin, kun joku on omaan suuhun liian makea! Nyt olen muutamilla kokeiluilla löytänyt itselle, ja muulle perheelle, sopivan version. Sokeria tulee vähän eli tämä herkku sopii varsin hyvin lastenkin ruokavalioon.




Ahvenanmaalainen pannukakku


1 l maitoa
1,5 dl mannaryynejä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
25g voita

*Laita maito kiehumaan. Vispilöi mannaryynit kiehuvaan maitoon. Laske lämpöä ja keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja siirrä sivuun jäähtymään. Itse käytän teflonkattilaa tässä hommassa
*Sekoita sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot kulhossa ja lisää puuro joukkoon. Vispaa kananmunat massaan.
*Laita voi uunivuokaan ja anna sulaa lämpiävässä uunissa. Kaada taikina vuokaan voin päälle. Paista pannukakkua 200- asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia.
*Anna pannukakun asettua ja jäähtyä hetki, ennen kuin leikkaat sen. Tarjoile marjojen tai hillon kera.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti