10. joulukuuta 2014

10. Harmaan päivän piristys



Säästähän on varsin turha valittaa, mutta onhan tuolla nyt varsin ankean synkkä keli. Ei paljoa huvita nenää ulos työntää, eikä joulutunnelmaan virittäytyminen käy ilman yritystä.

Leipominen on onneksi piristävää puuhaa. Erityisen piristävää se on, jos kauppareissulla on unohtunut osa ostoksista ja leipäkori ammottaa tyhjyyttään. Perunarieska on meillä sekä lasten, että aikuisten suurta herkkua. Todella helppoa ja hyvää! Niin helppoa, että lapsetkin pääsevät avuksi sekoittamaan, taputtelemaan rieskoja pellille ja pistelemään haarukalla.


Perunarieskat


5 isohkoa perunaa
2 dl maitoa
0,5 tl suolaa
2 munaa
loraus öljyä
2 dl vehnäjauhoja tai muita jauhoja omien mieltymysten mukaan

*Kuori ja muusaa keitetyt perunat. Lisää joukkoon maito, suola, munat, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
*Nostele pelille taikinasta kekoja ja painele niistä jauhotetuin sormin pikkurieskoja. Pistele haarukalla.
*Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat saavat vähän väriä.
*Nauti lämpimänä voin kanssa.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti