5. tammikuuta 2015

Kakkuhan siitä tuli



Siskoni joskus kysyi, mistä saan ideat kakkuihini. Pohdin hetken ja totesin, että muiden kuluttaessa päivät miettien tärkeitä asioita, minä kuljen ympäriinsä kakuista ja muista herkuista haaveillen. Milloin mistäkin syntyy idea, jota on pakko kokeilla. Yleensä ryhdynkin leipomaan selkeä visio mielessä.

Uuden vuoden juhlia varten prosessi oli vähän poikkeuksellinen. Pähkäilyn jälkeen päätin tehdä edelliseltä joululta tutun granaattiomenapavlovan. Kaupasta ei kuitenkaan löytynyt tärkeintä ainesosaa ja jouduin soveltamaan. Ostokoriin päätyi passion-hedelmiä ja tuoreita viikunoita, joita en kumpiakaan ole koskaan ennen käyttänyt. Passionhedelmä-pavlova viikunakoristeilla siis. Leipomisajankohta venyi suunnitellusta ja päätin, ettei pavlova olekaan paras vaihtoehto. Ehkä kakku. Liivatteet likoamaan ja kokeilemaan, mitäs sitä saisikaan aikaiseksi.




Passion-valkosuklaakakku


Pohja
250 g pipareita (tai muita keksejä)
noin 80g voita tai margariinia

Täyte
4 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
appelsiinin raastettu kuori
2-3 rkl appelsiinin mehua
2 – 3 passionhedelmää

Koristeeksi
1 passionhedelmä
tuoreita viikunoita

*Murskaa piparit. Saa jäädä sattumia. Sulata voi ja sekoita piparimurskan kanssa. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) leivinpaperilla peitetylle pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
*Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
*Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lisää sitten joukkoon tuorejuusto ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää suklaa-tuorejuusto-seos vaniljavaahtoon. Sekoita joukkoon sokeri.
*Kuumenna appelsiinin mehu ja lisää joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
*Kaada noin puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi passionhedelmien hedelmälihaa täytteen päälle, mutta älä ihan reunoille saakka. Lisää loppu täyte lusikoiden ja varovasti levittäen niin, että passionhedelmä ei sekoitu täytteen kanssa liiaksi.
*Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Koristele passionhedelmän hedelmälihalla ja pestyillä paloitelluilla viikunoilla.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti