13. marraskuuta 2014

Mummo ja mökkikakku



Harmaiden ja sateisten päivin jälkeen aurinko eilen ilahdutti pilkottamalla hetken siniseltä taivaalta. Puistoreissulla olisi aurinkolasit ollut paikallaan. Kummasti piristi.

Samoin piristivät muutaman viikon takaiset ruskakuvat, joita eilen selailin. Eivät piristäneet vain ruskan väriloiston vaan niissä esiintyvän hymystä säteilevän kaksikon, mummoni ja Pikkupirpanan, vuoksi. Mummo innostui matkaamaan vähän pidemmänkin bussimatkan uutta kotiamme katsomaan ja saimme hänet tänne koko päiväksi seuraa pitämään. Lapset olivat innoissaan ja niin olin minäkin. Poikkeuksellisen reippaat lapset olivat myös sen verran reiluja, että nukkuivat päiväunia samaan aikaan, jolloin mummolla ja minulla oli aikaa istua kahvin ja kakun ääressä hyvä tovi kaiken maailman asioista jutellen. 


Kahvin kaveriksi olin leiponut Kardemummapullakakkua sillä ihan aidolla ja alkuperäisellä reseptillä. Meidän perheessä kakku tunnetaan paremmin nimellä Mökkikakku sillä sitä leivottiin aina kesäisin mökillä sen helppouden vuoksi. Helppoa ja hyvää. Aina vaan ja joka kerta tämä kakku kirvoittaa muistot lapsuuden kesistä mökillä mummon ja vaarin kanssa.

Kardemummapullakakku aka Mökkikakku 


2 dl sokeri
2 munaa
3 dl kermaa tai kermamaitoa
1 dl voita sulatettuna
1 rkl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja 
21/2 tl leivinjauhetta

pinnalle sokeria

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita varovasti. Lisää kerma ja voi. Kaada voideltuun korppujauhotettuun kakku- tai piirakkavuokaan. Jos kakkuun haluaa makean kiiltävän pinnan, voi päälle ripotella ohuen kerroksen sokeria. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.



-Sini-

1 kommentti: