6. helmikuuta 2014

Unohtuneet reseptit



Tarkoituksena oli kirjoitella Pikkujätin nimiäisjuhlareseptit tänne blogiin muistiin heti pian juhlien jälkeen. Joulun alla jäi kuitenkin yks jos toinenkin juttu tekemättä, eikä tilanne parantunut tammikuussa kiireisen arjen pyörteissä. Sisko kyseli paljon kehuja saaneen lohikakun reseptiä, joten nyt taitaa olla korkea aika ryhtyä tuumasta toimeen. Pitää vain toivoa, että muistinsopukoista löytyy oikea resepti.

Hyydytetty lohikakku


Pohja
185 g hapankorppuja
100 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
n 400 g kylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rapu tuorejuustoa (Viola)
valkopippuria
2 limen mehu

Herneenversoja koristeluun

* Murskaa hapankorput ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuon pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valikoi lohesta muutamia kauniita paloja koristelua varten. Pilko loppu lohi pieniksi kuutioiksi. Kakussa saa olla sattumia eli lohen ei tarvitse olla ihan silppua. Silppua tilli ja sipuli.
* Vatkaa kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon tilli, punasipuli, tuorejuustot ja valkopippuria maun mukaan.
* Kuumenna limen mehu, sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen ohuena nauhana kaataen.
* Lisää lohi. Kun lisäät lohen viimeiseksi, ei täytteestä tule paljon vatkattua lohimössöä, vaan lohi jää todella pieniksi sattumiksi kakkuun.
* Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta kauniiksi ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.
* Kakku kannattaa suojata hyvin esim. foliolla ja sujauttaa vielä lisäksi muovipussiin. Näin kaikki jääkaapin herkut eivät rupea maistumaan kalalta.
* Koristele lohiruusuilla ja herneenversoilla.


Tässä on tullut vietettyä jokuset juhlat ja kutsut ja tarjoilujen miettiminen on aina vähän työlästä. Simppelikin tarjoilu aiheuttaa helposti jättimäisen kauppalaskun, joten tarjoilua kannattaa miettiä myös budjetin kannalta. Jos yksi suolainen tarjottava on tällainen tuhti lohikakku, kannattaa lisäksi harkita tarjottavaksi jotain, mikä on sekä makujen, että hinnan puolesta vähän kevyempää.
 

-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti