19. elokuuta 2013

Marjavarkaissa



Viikko sitten viikonloppuna nautittiin Suomen kesästä parhaimmillaan siskon perheen kanssa päivämökkeilyn merkeissä - kokonainen päivä pikkuihmisillä aikaa juosta paljain varpain nurmikolla ja syödä marjoja kilpaa. Mökkeily toimi samalla myös kesän päätöksenä sillä maanantaina palattiinkin töihin, pikku pirpana hoitoon ja muutenkin arjen pariin. Ja olivathan nuo viime viikon säätkin varsin syksyisiä.

Meitä aikuisia hemmoteltiin mökillä mahdollisuudella ottaa rennosti ja syödä mahat täyteen herkkuruokaa. Piipahdettiin siskon kanssa myös lähistön kirppiksellä, mistä olisi mieli tehnyt kantaa yksi jos toinenkin kiva kaluste kotiin. Järki ja tietoisuus tilanpuutteesta kuitenkin voittivat.

Minut oli nimetty jälkkärivastaavaksi, joten edellispäivänä pyöräytin jo jokusen kerran hyväksi toteamani mustikkavalkosuklaakakun. Joka kerta olen kyllä tainnut tehdä kakun vähän erilailla, kun aika laiskasti tulee kirjoiteltua omia reseptikokeiluja ylös. Kuvittelen muistavani ne kaikki ulkoa. 





Reseptistä riittää hyvin perus 23 cm halkaisijalta olevaan vuokaan, mutta itse suosin korkeita kakkuja, joten käytin 19 cm kokoista vuokaa. Pohjan keksien määrää voi vähän säätää vuoan koon ja omien pohjanpaksuusmieltymysten mukaan.

Mustikka-valkosuklaakakku


Pohja
200 – 300 g vaaleita pursotinpikkuleipiä
50 – 75 g voita tai margariinia (pikkuleipien määrän ja rasvaisuuden mukaan)

Täyte
4 liivatelehteä
1 prk flora vanillaa (muukin vaahtoutuva vaniljakastike tai vispikerma käy …itse vannon tämän nimeen)
200 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
200 g mustikoita (tuoreita tai pakaste)
(sokeria)
1 limen mehu

Koristeeksi
(pensas)mustikoita
valkosuklaata

*Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi tai margariini. Painele keksi-voiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
*Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vanilla. Sulata suklaa varovasti mikrossa vähän väliä sekoittaen. Sekoita sula suklaa ja tuorejuusto keskenään ja lisää flora vanilla vaahdon sekaan.
*Lisää mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, kannattaa ne sulattaa ensin, ettei suklaa paakkuunnu.
*Lämmitä kattilassa limen mehu ja sekoita joukkoon liivatteet. Valuta liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
*Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
*Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
*Koristele ja herkuttele.

*Jos mielit kahvipöytään ennemmin enemmän valkoisen kuin liilan sävyjä, voit lisätä mustikat ihan lopuksi hyvin varovasti sekoittaen. Näin täyte ei värjäänny kokonaan.




Mökkipaikan punaviinimarjapensaiden oksat notkuivat täynnä punaisia marjoja. Pakkohan sitä oli käydä vähän marjavarkaissa. Pääsinpä siis leipomaan ensimmäisen punaviinimarjapiirakkanikin.


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti