10. kesäkuuta 2013

Kesän kuningatar



Kesä ehti luvattoman pitkälle ennen ensimmäistäkään raparperipiirakkaa. Tämä epäkohta oli korjattava viime viikonloppuna. Uusimmassa Divaani-lehdessä oli houkuttelevan kuuloinen resepti ja ajattelinkin aloittaa kesän jollain muulla, kun sillä ihan perinteisellä raparperipiirakalla, jota aina teen. Kauppaan en ehtinyt tämän suunnitelman tiimoilta, joten oli tyydyttävä siihen, mitä kotoa löytyi. Tuli siis ”vähän” sovellettua.

Rahkaa, raparperia ja pähkinöitä. Eikös niistä saa terveellisen välipalan?

Pähkinäinen raparperipiirakka


Pohja
125g voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
1 kananmuna

Täyte
3 dl raparperinpaloja
1,5 dl fariinisokeria
200 g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
40 g hasselpähkinöitä kevyesti rouhittuna

*Sekoita paloiteltu huoneen lämpöinen voi, sokeri, jauhot ja kananmuna tasaiseksi massaksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle (itse käytin laiskana piirakkavuokaa ja siitä piirakka ei tahtonut irrota).
*Kypsennä pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
*Kuori ja paloittele raparperit. Lisää joukkoon puolet fariinisokerista.
*Sekoita keskenään loppu fariinisokeri, rahka ja vaniljasokeri.
*Kaada rahkaseos pohjan päälle, ripottele pinnalle raparperit ja pähkinät.
*Paista vielä 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
*Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.





Raparperia riittää. Mitäköhän siitä seuraavaksi tekisi?


-Sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti